A Mercedes nem tudja, mennyit javultak a teszt óta - F1VILÁG.HU

A Mercedes nem tudja, mennyit javultak a teszt óta

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője biztos benne, hogy csapata mindent megtett annak érdekében, hogy megoldják a teszten tapasztalt problémákat – azonban nem tudja, hogy a Bahreini Nagydíjon mekkora javulást látnak majd.

A Mercedes láthatóan problémákkal küszködött a bahreini teszteken, majd a csapat is elismerte, hogy problémáik adódtak. A világbajnok istálló tette meg a legkevesebb kört a háromnapos teszt során, váltógondok is hátráltatták őket, valamint az autó kezelhetőségével is gondjaik akadtak. 

Mercedes mindössze 304 kört tett meg a két héttel ezelőtti tesztenígy ezen adatok alapján kellett elemezniük a teljesítményüket – habár úgy tűnt, vasárnapra az autó kezelhetősége javult. 

Bottas elmondta, sokat foglalkoztak a teszten gyűjtött információkkal, ám egyelőre nem tudják, hogy mennyit sikerült javítaniuk a teljesítményükön. 

Határozottan küszködtünk kicsit, de összességében elég extrém körülmények uralkodtak” – nyilatkozta a finn. „Nagyon szeles volt, ami miatt nehéz volt megérteni a változtatások eredményeit és ez befolyásolja a körözést. Nehéz megérteni és tanulmányozni a dolgokat ilyen körülmények között.”

„De igen, tény, hogy küszködtünk az egyensúllyal. Mindig több teljesítményt várunk, mint amennyi van – autó, kasztni és aerodinamikai oldalról, valamint az emberektől is csapaton belül.”

Bottas hozzátette, egyáltalán nem aggódik a hétvégi szezonnyitó miatt: bízik a csapatban és abban, hogy már a szabadedzésen láthatják a javulást. 

„A csapat mindent beleadott, hogy megértse a teszten látottakat, és biztosra mennek majd abban, hogy a legjobban álljunk a beállításokkal és mindennel.”

Nem tudjuk, hogy mennyit javultunk a teszt óta és mennyi teljesítményre tettünk szert azóta. Erről remélhetőleg többet tudunk majd az edzésen, vagy legkésőbb szombaton és vasárnap.”

„De legalább tudom, hogy a csapat mindent megtett, amit lehetett ilyen rövid idő alatt – ám a szezon hosszú, szóval nincs okunk pánikra, egyszerűen keményen kell dolgoznunk” – mondta a finn. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!