A Mercedes nem tudja, miért esett vissza a Ferrari teljesítménye vasárnap - F1VILÁG.HU

A Mercedes nem tudja, miért esett vissza a Ferrari teljesítménye vasárnap

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A Mercedes Forma-1-es csapatának mérnökei arra próbálnak választ találni az Olasz Nagydíj után, miért nem volt olyan jó a Ferrarik végsebessége a vasárnapi versenyen azok után, hogy a maranellóiak végig előnyben voltak az edzéseken és az időmérőn.

Az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy a motorerő tekintetében a Ferrari előnyben van a Mercedesszel szemben – az olaszok autójának szabályosságát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is vizsgálta, de teljes mértékben legálisnak minősítette az olaszok megoldásait.

A vasárnapi versenyen a két Ferrari az első sorból rajtolhatott, a futamot azonban végül Lewis Hamilton nyerte meg. A Mercedesnél most arra próbálnak választ találni, miért tudtak hirtelen versenyre kelni a maranellóiakkal azok után, hogy az edzéseken és az időmérőn a közelükbe se tudtak kerülni.

„Nem értem. A teljesítményminta teljesen megváltozott szombatról vasárnapra, és még nincs rá magyarázatom” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Talán az okos szakemberek Shov [Andrew Shovlin – vezető versenymérnök] körül meg tudják majd mondani, de szerintem ki kell elemeznünk.”

Wolff azt gyanítja, a Ferrari bizonyos motormódokat csak az időmérőn tud alkalmazni, a versenyen ezek nem érhetők el a csapat számára.

„Úgy tűnik, hogy az a teljesítmény, amit egy körön be tudnak vetni, a versenyen nem alkalmazható. Nem akarok ennél mélyebben belemenni a részletekbe, mert úgy tűnhet, hogy kifogásokat próbálok keresni, de kétségkívül nagyon-nagyon jó autójuk volt szombaton és vasárnap is. Viszont nem láttuk, milyen lett volna Sebastian [Vettel] teljesítménye az autó sérülése nélkül.”

A Mercedesnél emellett úgy vélik, az is sokat segített, hogy sikerült előrelépéseket tenniük a Belga Nagydíjon elszenvedett vereség után.

„Nagyon büszke vagyok a csapat munkájára, úgy a motoron, mint a kasztnin dolgozó szakembereink munkájára. Sikerült jobban megértenünk az autót Spa után, akárcsak a gumikat. Növelni tudtuk a teljesítményt, habár az időmérőn ez nem látszott, és nem sikerült megszerezni a pole-t. Mégis úgy éreztem, remek munkát végeztünk az elmúlt pár napban.”

Hirdetés

„És ugyanezt mondanám akkor is, ha nem nyertük volna meg a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!