Friss hírek

A Mercedes nem zárta ki Schumacher érkezését

A Mercedes Grand Prix vezetői, Norbert Haug és Nick Fry kitérő válaszaival életben tartották azon híreszteléseket, melyek szerint Michael Schumacher lesz Nico Rosberg márkatársa jövőre az F1-ben. Jövő héten talán kiderül az igazság.

A Mercedes Grand Prix vezetői, Norbert Haug és Nick Fry kitérő válaszaival életben tartották azon híreszteléseket, melyek szerint Michael Schumacher lesz Nico Rosberg márkatársa jövőre az F1-ben. Jövő héten talán kiderül az igazság.

Egy héttel azután, hogy átvette a Brawn GP felett az irányítást, a Mercedes-Benz hivatalosan is bejelentette, amit már régóta tudni lehetett, mégpedig azt, hogy Nico Rosberg lesz a gyári csapat egyik versenyzője 2010-ben.

A meglepetésre tehát még várni kell, legalábbis ha hiszünk Haugnak, aki a múlt héten azt nyilatkozta, hogy “meglepetés” lesz a jövő évi versenyzői felállásuk.

A német szakember kijelentése után mindenki a sportág hétszeres világbajnokáról kezdett el beszélni, aki állítólag már engedélyt is kért a Ferraritól, hogy felbonthassa nemrég, három évvel meghosszabbított tanácsadói szerződését.

Bár szóvivője, Sabine Kehm és a brackley-i bázisú csapat vezetője, Ross Brawn sem tartja valószínűnek, hogy Schumacher visszatér jövőre, a Mercedes-Benz vezetősége a mai sajtótájékoztatón kitérő válaszokat adott, ami marketing szempontból sem utolsó.

“Úgy gondolom, hogy Ross kiválóan megválaszolta ezt a kérdést. Semmi többet nem tudok hozzáfűzni ehhez” – mondta Fry, mikor arról kérdezték, hogy tárgyalnak-e Schumacherrel. “Véleményem szerint most azért vagyunk itt, hogy Nicóról beszéljünk, így ehhez kellene tartani magunkat.”

A riporterek természetesen időről időre feltették ugyanazokat a kérdéseket, és mikor arra kérték, hogy jelentse ki kategorikusan, hogy Schumacherrel nem számolnak, Haug ismét kitérő választ adott.

“Mikor lehet bármit is kategorikusan kijelenteni a Forma-1-ben?” – kérdezett vissza a német. “Szerintem Ross érthető volt, ahogy Nick (Fry) is rámutatott. Nincs mit hozzáfűznöm a dologhoz.”

“Teljes mértékben megértem, hogy amíg meg nem erősítjük másik versenyzőnket, lesznek ilyen és ehhez hasonló híresztelések, de ezzel együtt kell élnünk, és meg kell tanulnunk megfelelően kezelni őket.”

Bár arra a kérdésre sem kaptunk választ, hogy meddig kell még várnunk a másik versenyző kilétének bejelentésére, Haug elhintette, hogy talán már a jövő héten sor kerülhet erre.

“Múlt hétfőn egy remek hírt közöltünk (azzal, hogy felvásároltuk a Brawn GP-t), most pedig bejelentettük Nico érkezését, ami szintén egy jó hír, és bízunk abban, hogy hamarosan egy harmadik jó hírt is bejelenthetünk.”

És hogy még jobban felcsigázza az érdeklődést a másik versenyző iránt, így folytatta: “Közös érdek, hogy jó hírekkel szolgáljunk. A Forma-1 érdeke is, hiszen a Forma-1-nek pozitív hírekre van szüksége manapság, és remélhetőleg mi ebben segíthetünk.”

Rosberg elmondta, hogy neki teljesen mindegy, ki lesz a csapattársa, és nem kívánt válaszolni a Schumacher esetleges érkezésére vonatkozó kérdésekre.

A nemzetközi sajtó szerint a még üresen álló versenyzői ülésre az ugyancsak német Nick Heidfeld pályázik a legnagyobb eséllyel, de még a 2007-es világbajnok, Kimi Raikkönen érkezését sem vethetjük el, jóllehet a finn a múlt héten azt nyilatkozta, kihagy egy évet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!