A Mercedes nemrég megpróbálta átcsábítani Neweyt - F1VILÁG.HU

A Mercedes nemrég megpróbálta átcsábítani Neweyt

Német sajtóértesülések szerint nem sokkal azelőtt, hogy Adrian Newey meghosszabbította szerződését a Red Bull Forma-1-es csapatával, megpróbálta őt leigazolni a Mercedes alakulata.

Newey szinte 2006 óta dolgozik a Red Bull csapatánál, ahol Sebastian Vettelt négy, Max Verstappent pedig mostanáig két világbajnoki címhez segítette hozzá, az istálló pedig öt konstruktőri trófeát is bezsebelt a segítségével.

Nemrég derült ki, Newey még évekig az osztrák istállót erősíti majd, meghosszabbította ugyanis szerződését a Red Bull-lal. Az F1-Insider értesülései szerint viszont a szakember az elmúlt időszakban más csapattól is kapott ajánlatot, egészen pontosan a Mercedestől!

 

A lap cikkében azt írja, Newey nem sokkal szerződésének meghosszabbítása előtt kapott egy telefonhívást a Red Bull egykori alkalmazottjától, aki most Toto Wolff egyik személyi asszisztenseként dolgozik. A hölgy próbálta meggyőzni Neweyt arról, hogy csatlakozzon a Mercedeshez, a neves szakember azonban megköszönte az ajánlatot, majd udvariasan elutasította azt.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko megerősítette mindezt az F1-Insidernek: „Mr. Wolff talán nem bízik teljesen a saját alkalmazottjaiban, hogy meg tudják oldani az autójukkal kapcsolatos problémákat”.

De nemcsak a Mercedes igyekezett elnyerni Newey kegyeit, hiszen korábban a Ferrari is több alkalommal bepróbálkozott nála – a szakember azonban végig lojális maradt a Red Bullhoz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes nemrég megpróbálta átcsábítani Neweyt
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!