A Mercedes nemrég megpróbálta átcsábítani Neweyt - F1VILÁG.HU

A Mercedes nemrég megpróbálta átcsábítani Neweyt

HIRDETÉS
Német sajtóértesülések szerint nem sokkal azelőtt, hogy Adrian Newey meghosszabbította szerződését a Red Bull Forma-1-es csapatával, megpróbálta őt leigazolni a Mercedes alakulata.
MIAMI, FLORIDA - MAY 05: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing looks on in the Pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 05, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Newey szinte 2006 óta dolgozik a Red Bull csapatánál, ahol Sebastian Vettelt négy, Max Verstappent pedig mostanáig két világbajnoki címhez segítette hozzá, az istálló pedig öt konstruktőri trófeát is bezsebelt a segítségével.

Nemrég derült ki, Newey még évekig az osztrák istállót erősíti majd, meghosszabbította ugyanis szerződését a Red Bull-lal. Az F1-Insider értesülései szerint viszont a szakember az elmúlt időszakban más csapattól is kapott ajánlatot, egészen pontosan a Mercedestől!

A lap cikkében azt írja, Newey nem sokkal szerződésének meghosszabbítása előtt kapott egy telefonhívást a Red Bull egykori alkalmazottjától, aki most Toto Wolff egyik személyi asszisztenseként dolgozik. A hölgy próbálta meggyőzni Neweyt arról, hogy csatlakozzon a Mercedeshez, a neves szakember azonban megköszönte az ajánlatot, majd udvariasan elutasította azt.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko megerősítette mindezt az F1-Insidernek: „Mr. Wolff talán nem bízik teljesen a saját alkalmazottjaiban, hogy meg tudják oldani az autójukkal kapcsolatos problémákat”.

De nemcsak a Mercedes igyekezett elnyerni Newey kegyeit, hiszen korábban a Ferrari is több alkalommal bepróbálkozott nála – a szakember azonban végig lojális maradt a Red Bullhoz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!