Friss hírek

A Mercedes próbálja „lenyugtatni” az idegesen viselkedő új autót

2021 Bahrain Pre-Season Test, Day 2 - Jiri Krenek Valtteri Bottas Mercedes
Sokat küszködik Bahreinben új versenyautójának hátuljával a Mercedes Forma-1-es csapata – erősítette meg Valtteri Bottas, aki elárulta, azon dolgoznak, hogy valahogy „lenyugtassák” az idegesen viselkedő W12-est.

A világbajnok istálló számára döcögősen indult az előszezoni felkészülés: a pénteki nyitónapon váltóhiba hátráltatta az istállót, az autó pedig alapvetően meglehetősen idegesen viselkedik a versenyzők alatt.

Lewis Hamilton szombaton például a sóderágyba csúszott, de folyamatosan látszik, hogy a versenyzők küszködnek a sokat csúszkáló versenyautóval.

A helyzetet bonyolítja, hogy a körülmények sem ideálisak Bahreinben: az elmúlt két napban erős szél nehezítette a mezőny dolgát. Valtteri Bottas elismerte, egyelőre próbálnak megoldást találni az autó hátuljával kapcsolatos gondokra.

„Egy kicsit szelesebbek a körülmények, mint általában a versenyen” – mondta a finn versenyző. „De akkor is azt mondanám, hogy az egyik nagy problémát az autó hátulja jelenti. Meglehetősen harapós és nagyon könyörtelen.”

„Ráadásul itt vannak az új gumik, amik elég érzékenyek a csúszkálásra, szóval nem könnyű a helyzet. Igazából próbáljuk lenyugtatni az autót, és így próbálunk némi tempót nyerni.”

Bottas azt mondja, egyelőre magukra koncentrálnak, próbálják a legtöbbet kihozni tesztprogramjukból.

„Mint mindig, most is csak arra fókuszáltunk, hogy teljesítsük a tervezett programot, és a lehető legtöbbet tanuljunk az autóról, a köridőkre nemigen figyelünk” – magyarázta.

„Ötletünk sincs, mit tesztelnek a többiek, és mi a helyzet az üzemanyag-szintekkel, illetve motormódokkal, szóval nehéz olvasni az eredményekből.”


„Remélhetőleg a hosszú etapokból a vasárnapi tesztnap végére már lesz némi elképzelésünk arról, hogy is állunk, de ezek akkor is csak tesztek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!