A Mercedes reméli, a Porsche nem mondott le az F1-es szereplésről - F1VILÁG.HU

A Mercedes reméli, a Porsche nem mondott le az F1-es szereplésről

HIRDETÉS
Bár a Porsche és a Red Bull Forma-1-es együttműködése végül nem valósul meg, Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója azt reméli, a stuttgarti vállalat nem mondott még le arról, hogy visszatérjen a királykategóriába.
2022 Azerbaijan Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Toto Wolff

A Porsche és a Red Bull hónapokon át folytattak egyeztetéseket egy esetleges együttműködés kapcsán, a német autógyártó azonban nemrég bejelentette, nem jutottak egyezségre, így biztosan nem szövetkeznek majd a 2026-tól esedékes új motorérában. Miközben a Volkswagen Csoport másik márkája, az Audi 2026-ban biztosan megérkezik az F1-be, a Porsche F1-es jövője most bizonytalanná vált – a Mercedesnél viszont azt remélik, sikerül partnerre találniuk.

„Határozottan, nagyszerű lenne az F1 számára, ha a Porsche is csatlakozna” – mondta a szakember Monzában. „Csupán ki kell találniuk, hogy van-e másik érdekes projekt, hogy tudnak-e venni egy csapatot.”

„Talán nem 2026-ban, de esetleg 2027-ben, vagy 2028-ban. Nagyszerű szereplői lennének az F1-es rajtrácsnak!”

„Minden nagy vállalat, főleg az autógyárak. De persze nemcsak ők, hiszen a Red Bull is igazán jó ebben. Nemcsak megvesz egy versenycsapatot, és nagyon összegeket fektet annak működtetésébe, hanem még többet invesztál, ami előnyös az F1 számára.”

Toto Wolff szerint egy olyan márka, mint a Porsche, rendkívül fontos lenne a Forma-1 számára.

„Ha egy olyan, szerte a világon ismert brand, mint a Porsche az F1-es tevékenységbe fekteti a pénzét, mindannyian profitálunk belőle, és szerintem ez a fontos ebben – nemcsak van egy csapat, amit működtetnek, de megjelenik minden piacon. Nagy reklámok, nagy kampányok, megjelentetik a brandet – ezért is fontos az, hogy ezek a nagy márkák itt legyenek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!