Friss hírek

A Mercedes reméli, Bottas megússza a rajtbüntetést Portugáliában

Nincs kizárva, hogy Valtteri Bottas rajtbüntetéssel szembesül majd a Forma-1-es világbajnoki sorozat következő, portugáliai állomásán. A finn versenyző motorhiba miatt esett ki a Nürburgringen.

Bottas a pole pozícióból vágott neki a vasárnapi futamnak, ám nem jutott el a kockás zászlóig, a csapat gyanúja szerint egy hőenergia-visszanyerő rendszerrel kapcsolatos technikai probléma fosztotta meg őt ettől.

Andrew Shovlin, a Mercedes pályaműveletekért felelős főnöke a verseny után azt mondta, még vizsgálják, mi okozta egészen pontosan Bottas kiesését, de nem zárhatják ki azt, hogy Portimaóban a rutinos versenyző rajtbüntetést kap.

„Úgy tűnik, egy elektronikai probléma ütötte fel a fejét az erőforrásban. De még vizsgáljuk” – mondta.

„Nem úgy tűnik, hogy a hardverhez van köze. Szóval vizsgáljuk még, és remélhetőleg nem lesz büntetés az eredménye, de többet fogunk tudni, amikor megérkezünk a következő versenyre Portimaóban.”

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója természetesen nagyon bízik abban, hogy Bottasnak nem kell rajtbüntetéssel számolnia.

„Úgy tűnik, az MGU-H-val volt valami gond, de még nem találtuk meg a probléma gyökerét” – mondta.

„Kiálltunk – nemcsak azért, mert nem szerzett volna pontot, hanem azért is, mert nem akartunk ártani az erőforrásnak. Szerintem rendben leszünk.”

„Fontos, hogy megértsük, mi is történt. Új erőforrásokat vetettünk be ezen a hétvégén, és még hat futam van hátra, szóval felül kell kerekednünk a problémán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!