A Mercedes reméli, Hamilton nem fordít hátat a Forma-1-nek - F1VILÁG.HU

A Mercedes reméli, Hamilton nem fordít hátat a Forma-1-nek

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt reméli, Lewis Hamilton nem fog úgy dönteni a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon történtek után, hogy hátat fordít a száguldó cirkusznak. A szakember azt mondja, nagyon kiábrándultnak érzik most magukat.
2020 Turkish Grand Prix, Sunday - LAT Images Toto Wolff Lewis Hamilton Mercedes

A Mercedes csapata csütörtökön jelentette be, nem fellebbez a versenybírók döntése ellen, így beletörődik abba, hogy az egyéni világbajnoki címet Max Verstappen nyerte meg 2021-ben.

A német istállónál mindazonáltal rendkívül csalódottak továbbra is, és ez az oka annak is, hogy sem Toto Wolff, sem Lewis Hamilton nem lesz ott az FIA mai díjátadó gáláján.

A Mercedes csapatfőnöke elárulta, nem tudták még feldolgozni azt az igazságtalanságot, ami őket érte múlt vasárnap.

„Lewis és én kiábrándultak vagyunk jelen pillanatban. Nem a sportból ábrándultunk ki, imádjuk a sportot minden porcikánkkal, és azért imádjuk, mert a stopper nem hazudik” – mondta a szakember.

„De ha megszegjük a sport tisztességének és hitelességének alapelvét, akkor hirtelen a stopper már nem releváns, hiszen véletlenszerű döntésekre vagyunk ítélve. Nyilvánvaló, hogy ettől elmúlhat a szerelem.”

„És az ember elkezdi megkérdőjelezni, hogy mindaz a munka, amit belefektetett, az a rengeteg vér és veríték, a könnyek demonstrálhatók-e azzal, hogy a legjobb teljesítményt nyújtod a pályán, mivel véletlenszerűen elvehetik. Soha nem fogunk felülkerekedni azon a fájdalmon és szorongáson, amit vasárnap okoztak.”

„Nagyon remélem, hogy Lewis folytatja a versenyzést, mert ő minden idők legnagyszerűbb versenyzője. Ha az utolsó négy versenyt vesszük alapul, dominált vasárnaponként, és nem volt kétséges, hogy ki nyeri a versenyt. És ez bajnoki címet érdemelt volna.”

„Szóval a következő hetekben és hónapokban megpróbáljuk feldolgozni az eseményeket. És azt gondolom, versenyzőként a szíve azt diktálja majd, hogy folytatnia kell, hiszen élete formájában van. De felül kell kerekednünk azon a fájdalmon, amit okoztunk neki vasárnap, már csak azért is, mert ő egy tiszta értékekkel bíró ember. És nehéz felfogni, hogy ez megtörtént.”

Wolff elárulta, Hamiltont bevonták a döntésbe akkor, amikor óvtak, és akkor is, amikor visszavonták a fellebbezést. A Mercedes-főnök leszögezte, egyikük sem akarta a bíróságon megnyerni a bajnoki címet.

Hirdetés

„Minden egyes lépés közös döntés volt. Együtt döntöttük el Lewisszal, hogy óvunk, hogy fellebbezünk, és hogy visszavonjuk a fellebbezést. Gondolhatják, nemcsak neki, de csapatként nekünk is borzasztó konfrontálódni egy olyan döntéssel, mely a világbajnokság végkimeneteléről dönt. De egyikünk sem, sem ő, sem mi nem akarunk a bíróságon megnyerni a világbajnokságot.”

„Másfelől viszont mélyen megsértettek bennünket vasárnap, és nemcsaj egy rossz döntés volt ez, hanem a szabályok szabad értelmezése, Lewis pedig semmit sem tehetett ez ellen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes reméli, Hamilton nem fordít hátat a Forma-1-nek
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!