A Mercedes sajnálja, hogy el kellett engednie de Vriest - F1VILÁG.HU

A Mercedes sajnálja, hogy el kellett engednie de Vriest

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatának technikai igazgatója hiányolni fogja a csapattól távozó Nyck de Vriest, aki többéves várakozás után jövőre az AlphaTauri színeiben csatlakozhat az F1-es mezőnyhöz.
Nyck de Vries (NLD) Williams Racing Test Driver.
Spanish Grand Prix, Thursday 19th May 2022. Barcelona, Spain.

Nyck de Vries a szeptemberi Olasz Nagydíjon levette a lábáról az F1 közönségét, amikor Alex Albont helyettesítve minimális felkészülés után a kilencedik helyen ért célba Monzában, ezáltal két pontot szerzett a Williams autójával. A lehengerlő bemutatkozás élete lehetőségét teremtette meg a holland számára, hiszen az AlphaTauri nem sokkal később szerződést ajánlott neki.

A 27 éves de Vries annak ellenére nem sok esélyt látott az F1-es debütálásra, hogy a Forma-2-ben 2019-ben, a Forma-E-ben pedig 2021-ben bajnoki címet szerzett. A Mercedes tartalékversenyzőként 2021 eleje óta az F1 kapujában toporgott, a nagy lehetőséget végül mégsem a gyári csapat adta meg neki. A Mercedes technikai igazgatója szerint az istálló sajnálja, hogy nem tudtak neki lehetőséget adni.

„Azt hiszem, a legtöbb időt a Totóval [Wolff] történő beszélgetések során töltöttem vele. Egy igazán kedves srác képe alakult ki bennem, de egy olyan srácé, aki nagy tudással rendelkezik, és mérnöki szempontból is érti az autót. A csapat szempontjából kár, hogy máshová csatlakozik, de eközben nagyon örülünk is neki, hiszen jó látni, hogy egy tehetséges pilóta lehetőséget kap” – magyarázta Mike Elliot.

A szakember szerint az AlphaTauri több szempontból is kiváló pilótával gazdagodott.

„Egyszerűen érti az autót, és tud vele bánni. Nem vét hibákat. Gyorsan eléri azt a pontot, ahol a legjobban tudja kihozni az autójából. A visszajelzései jók. Mindennel rendelkezik, amire egy fiatal pilótának szüksége van” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!