A Mercedes sejti, mi okozta Hamilton autójának sérülését

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes Forma-1-es csapatánál elárulták, sejtik már, mi okozta Lewis Hamilton versenyautójának sérülését a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon.

A világbajnoki címvédő a pole pozícióból vághatott neki a szezon első versenyének Melbourne-ben, ám a futamon már a rajtnál csapattársa, Valtteri Bottas mögé került, aki végül meg is nyerte a futamot.

Hamilton a verseny során képtelen volt tartani a finn tempóját, a leintés után pedig kiderült, autójának padlólemeze megsérült.

James Vowles, a Mercedes vezető stratégája a minap elárulta, feltehetően az egyik kerékvető okozta mindezt.

„Lewis autójának verseny utáni átvizsgálása során észrevettünk némi sérülést” – mondta a szakember.

„Láttuk a törött karbont a hátsó kerék előtt, a padlólemezen. Ez a terület aerodinamikailag nagyon érzékeny – úgy a leszorítóerő, mint az autó egyensúlya szempontjából. Úgy hisszük, a verseny során szenvedtük el ezt az egyik kerékvetőn áthajtva.”

„Lewis nagyon hosszú etapot teljesített a közepes gumikkal, hogy megakadályozza [Sebastian] Vettel elévágását. Szóval jelentős mértékben kellett kezelnie azokat az abroncsokat, ami hátráltatta a tempóját a verseny során.”

„Emellett a padlólemez sérülése sem segített. Sokkal instabilabb volt az autó hátulja, mint egyébként lett volna. Végül fantasztikus munkával befejezte a versenyt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Friss hírek