A Mercedes sem érti Hamilton gyengélkedését

Válaszokat kell találnia a Mercedes Forma-1-es csapatának arra a kérdésre, Lewis Hamilton miért küszködött szemmel láthatóan az elmúlt néhány versenyen.


Válaszokat kell találnia a Mercedes Forma-1-es csapatának arra a kérdésre, Lewis Hamilton miért küszködött szemmel láthatóan az elmúlt néhány versenyen.

A brit versenyző az Amerikai Nagydíjon biztosította be harmadik világbajnoki címét, azóta azonban nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Nico Rosberggel, aki sorozatban hatszor indult a pole pozícióból, és három futamot nyert meg.

„Elég sok vita megy arról, hogy vajon Nico javított-e ennyire a teljesítményén, vagy az autó fejlesztése inkább az ő szájíze szerint alakult az elmúlt időszakban. Vagy tudat alatt Lewis vette inkább egy kicsit lazábbra a figurát? Fogalmam sincs” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Azt hiszem, a következő pár hétben össze kell állítanunk egy korrekt kis listát, és ki kell elemeznünk a helyzetet. Ki kell derítenünk a dolgot.”

„De alapvetően azt gondolom, Lewisnak a bajnoki cím számított igazán, az utolsó pár versenyen pedig Nico tényleg nagyszerűen vezetett.”

A feltételezések szerint a Szingapúri Nagydíj után bevetett újítások nem igazán kedveztek Hamiltonnak, Wolff szerint azonban nem ez lehet az egyetlen válasz a kérdésre.

„Én nem mondanám, hogy ez a legvalószínűbb. Az autó folyamatosan fejlődött, Szingapúr után pedig egy másféle irányba indultunk el. A szingapúri hétvégét követően hoztunk egy döntést, de hogy ezzel az autó inkább Nico felé billent volna, azt nem tudom. Ez is szerepet játszhat. De én nem szeretnék egyetlen faktort okolni, számos tényező szerepet játszhat.”

A szakember szerint az sem jelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy a bajnoki cím elhódítása után Hamilton visszavett volna.

„Még mindig keményen nyomja, ugyanannyi tehetséget és erőfeszítést tesz a munkába. De persze szerepet játszhat ez is.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!