Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Mercedes „sötétben tapogatózik” Hamilton teljesítménye kapcsán

Sötétben tapogatózik a Mercedes Forma-1-es csapata Lewis Hamilton pénteki teljesítményével kapcsolatban – ezt mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke a Stájer Nagydíj első szabadedzései után.

A brit versenyző csak a 6. legjobb idővel zárta a spielbergi nyitónapot, miután több mint 6 tizedmásodperccel lassabb volt az élen végző Max Verstappennél, illetve saját csapattársánál, Valtteri Bottasnál.

A pénteki második szabadedzéshez másképp álltak ezúttal hozzá a csapatok, fennáll ugyanis a veszélye annak, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudják megtartani az időmérőt hétvégén, ebben az esetben pedig ennek a gyakorlásnak a végeredménye határozza majd meg a rajtsorrendet.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, emiatt azért nem használták az időmérős motormódokat, ám jobban feltekerték az erőforrásokat, mint általában péntekenként.

„Egyeztettünk erről egy ideje, de egy félmegoldást választottunk az edzésre” – mondta Wolff az ORF televíziónak nyilatkozva. „Nem használtuk a teljes motorerőt, de nem is vitorláztunk.”

„Fogalmazzunk úgy, egy olyan teljesítményszintet használtunk, amit általában nem alkalmazunk péntekenként. Egy kicsit a sötétben tapogatózunk, főleg Lewis idejét illetően. Volt egy probléma az autóval.”

„Jelenleg nem tudjuk. Az autó nagyon bizonytalan a lassú és közepesen gyors kanyarokban. De vannak adataink mindenről, és időt kell szánni ezekre.”

Wolff szerint az időmérőn – már ha lesz – szoros küzdelem várható.

„A múlt héthez képest Verstappen javult, de főleg a Racing Point autói fejlődtek sokat. Mindenki más lassabb, akárcsak mi. De sok gondolkodás megy a háttérben, és rengeteg adatot gyűjtöttünk, hogy lássuk, hol van a teljesítmény.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!