Friss hírek

A Mercedes számított arra, hogy stratégiai főnöke távozik

Bár sajnálja James Vowles távozását, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt mondja, számíthattak arra, hogy stratégiai főnökük egy napon elhagyja a német istállót, hogy „elérje a csillagokat”, és csapatfőnök legyen egy másik alakulatnál.

Vowles éveken át dolgozott stratégiai igazgatóként az elmúlt időszakban számos világbajnoki címet nyerő Mercedesnél, nemrég azonban bejelentették, hogy a neves szakember lesz a Williams csapatfőnöke a következő idénytől.

A 43 esztendős szakember távozása kétségkívül nem jó hír a Mercedesnél, Toto Wolff viszont azt mondja, fel voltak készülve a változásra, de természetesen sajnálják, hogy Vowles távozik.

Hirdetés
 

„Az, hogy James a Williamshez szerződik, összességében nagyon jó a Forma-1-nek, hiszen nem egoista – racionális, és tudja, mit akar” – mondta a szakember. „Nagyon jó a Williams szervezetének és a Forma-1-nek, szóval több pozitívuma van James távozásának, illetve annak, hogy csapatfőnöke lesz, mint negatívuma személyes oldalról.”

„Nyilvánvalóan hiányozni fog, hiszen sok-sok évig szorosan együtt dolgoztunk. Kettőnket, illetve még nyéhányunkat, de különösen kettőnket nagyon szoros kötelék köt össze, erős partnerek voltunk, amikor nehéz döntéseket kellett meghozni a versenyeken, és szinte soha nem fordult elő, hogy nem értettünk egyet.”

„James irányította a repülőt, én pedig próbáltam partnerként mellette lenni. Személyes szempontból kétségkívül veszteség a távozása, és persze professzionális szinten is, hiszen ő volt a stratégiai vezetőnk.”

„De megérdemli, és nem lehet megakadályozni valakit abban, hogy elérje a csillagokat. El kell fogadni.”

A Mercedes főnöke nem aggódik amiatt, hogy Vowles távozása miatt gyengül saját csapatuk, hiszen remek szakemberek dolgoznak náluk, akik képesek lesznek átvenni a stafétát.

„Azt gondolom, a csapatunk egyik sikere az, hogy rendre ismételgettük az „utódlás tervezése” szóösszetételt” – magyarázta Wolff. „Világos, hogy nem lehet befagyasztani egy sikeres struktúrát, hanem fel kell találnod magad, miközben persze megtartod azt, ami jó. Jamesszel mindig nagyon nyílt beszélgetéseket folytattunk.”

„A stratégia volt az alaptevékenysége, majd folyamatosan adtunk még több felelősséget a munkájához, és ezek közül néhány már eleve csapatfőnöki feladat volt. Ezért tudtuk, hogy ez meg fog történni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!