A Mercedes szerint a Ferrarival is számolni kell 2022-ben

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff arra számít, 2022-ben a Ferrari is képes lesz beleszólni az élen zajló küzdelmekbe.

Az olasz istálló tavaly a 3. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, ám a 2020-as idényhez képest nagyot lépett előre. A Scuderia számára ugyanakkor a 2022-es autó fejlesztése jelentette a prioritást, hiszen a csapat szeretne visszatérni a győztesek útjára.

Az új szabályok pedig erre lehetőséget is adhatnak a Ferrarinak – így vélekedik Toto Wolff is, aki szerint az olaszok számára az is előnyt jelentett, hogy tavaly több időt tudtak a szélcsatornában tölteni, mint a többi nagycsapat, mivel 2020-ban csak a 6. helyen zárták a bajnokságot.

Hirdetés
 

„Abszolút azt kell feltételeznünk, hogy harcban lesznek 2022-ben, mivel több aerodinamikai fejlesztési lehetőségük volt, hiszen rossz évük volt 2020-ban” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

„Egy komoly csapatról beszélünk, minden szükséges erőforrás a rendelkezésükre áll, ezért abszolút rajta vannak a radarunkon. De nemcsak a Ferrari, hanem néhány más csapat is, akik szintén nagyon jók lehetnek a következő szezonban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!