Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

A Mercedes szerint a Forma-1 jövője forog kockán

A Mercedes szerint a Forma-1 jövője forog kockán

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke szerint sokat árthat a Forma-1-nek, ha 2016-tól motorháború veszi kezdetét a királykategóriában.


Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke szerint sokat árthat a Forma-1-nek, ha 2016-tól motorháború veszi kezdetét a királykategóriában.

Miután a Renault, a Ferrari és a Mercedes nem jutott dűlőre a motorfejlesztések befagyasztásáról szóló vitában, jó esély van arra, hogy a 2016-ban többségi szavazással teljesen feloldják majd a tilalmat.

A Mercedesnél úgy vélik, egy ilyen lépés beláthatatlan következményekkel járna.

„Szimpla többségi szavazással változtatni lehet a szabályokon, de nem hinném, hogy ez a járható út – az, hogy próbáljuk megzavarni a rendszert és kijelenteni, hogyha nem értesz egyet a dolgokkal 2015-re, akkor mindenféle kötöttség nélkül a feje tetejére állítjuk a dolgokat, kvázi motorháborút indítunk el” – fogalmazott Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Úgy nézik ezt a dolgot, hogy csak a saját csapatuk teljesítményét veszik figyelembe, és nem veszik észre, hogy mi folyik körülöttük, és úgy általában a Forma-1-ben.”

„Feltételezem, az FIA-nak megvan a szava ebben a kérdésben, és az F1 Bizottsága hozza majd meg a döntéseket, legyen szó egyhangú döntésről a jövő évre vonatkozóan, vagy többségi szavazásról egy évvel későbbre.”

Wolff hangsúlyozta, a Mercedes azért van a fejlesztésekre vonatkozó korlátozások enyhítése ellen, mert attól tart, a költségek az egekbe szöknek ezáltal.

„Azt gondoljuk, hogy nem hozhatunk ostoba döntéseket, melyek mindenki költségét jelentősen megemelik. Kontroll alatt kell tartanunk a dolgokat. Tartozunk ennyivel azokkal a csapatoknak, melyek kikerültek a sportágból, továbbra is ésszerűnek kell maradnunk.”

„És amint visszatérünk Európába, folytatni fogjuk az ezzel kapcsolatos egyeztetéseket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!