Friss hírek

A Mercedes szerint a McLaren elbukta az idei évet

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug szerint a McLarennek már nincs reális esélye arra, hogy megvédje bajnoki címét, miután a szezon első felében óriási lemaradást szedett össze a listavezető Brawnnal szemben.

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug szerint a McLarennek már nincs reális esélye arra, hogy megvédje bajnoki címét, miután a szezon első felében óriási lemaradást szedett össze a listavezető Brawnnal szemben.

A McLaren borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, és az első hat versenyen még a dobogóra sem állhatott fel, miközben Jenson Button immáron ötödik győzelmét aratta a Monacói Nagydíjon, mellyel toronymagasan vezeti a bajnokságot.

Lewis Hamilton lemaradása már 42 pont a listavezetővel szemben, és az eddig látottak alapján igazi csodára lenne szüksége ahhoz, hogy behozza lemaradását.

Bár Haug biztos abban, hogy a McLaren idővel felzárkózik az élen állókhoz, és a szezon későbbi részében még a győzelmekért is harcba szállhat ellenfeleivel, meglátása szerint a bajnoki cím megszerzésére már nem lesz esélye.

“Bizarr lenne a világbajnoki cím megvédéséről beszélnünk. Hogyan is gondolhatnánk arra, mikor nem vagyunk versenyképesek?” – figyelmeztetett a német szakember, jóllehet a Brawn motorpartnereként, a Mercedes jó eséllyel pályázik a vb-címre.

Haug a sport jövőjéről is beszélt, amely továbbra sem tiszta, ugyanis a csapatoknak még mindig nem sikerült egyezségre jutniuk a szövetséggel a költségvetési sapkás szabályról, és egyelőre csak feltételesen neveztek 2010-re.

A Ferrarihoz, és a Renault-hoz hasonlóan, a Mercedes is aggódik amiatt, hogy az új csapatok érkezésével csökkenhet a színvonal, ami a klasszikus Forma-1 végéhez is vezethet.

“Kulcsfontosságú a Forma-1 képe. A csapatoknak nem csak sikeresnek kell lenniük hosszú távon, hanem rendelkezniük kell a tudással, illetve az anyagi stabilitással” – folytatta Haug, aki nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy csapata segítséget nyújtson az újoncoknak.

“Ha megfelelő szabályok lesznek érvényben, akkor természetesen készen állunk arra, hogy segítsünk, azonban egyet tisztáznunk kell, mégpedig azt, hogy a Forma-1 nem jótékonysági szervezet.”

A csapatoknak múlt péntekig volt lehetőségük beadniuk nevezésüket a jövő évre, és az FIA június 12-én hozza nyilvánosságra a végleges, már letisztított nevezési listát, mely időpontig annak is ki kell derülnie, hogy sikerült-e egyezségre jutniuk a feleknek a jövő évi szabályok ügyében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!