Friss hírek

A Mercedes szerint abszurdak a Ferrari elképzelései

Egyáltalán nem reálisak a Ferrari szabályváltoztatásokkal kapcsolatos elképzelései – vélekedik a Mercedes ügyvezetője, Paddy Lowe.


Egyáltalán nem reálisak a Ferrari szabályváltoztatásokkal kapcsolatos elképzelései – vélekedik a Mercedes ügyvezetője, Paddy Lowe.

A bahreini versenyt megelőzően a maranellói gárda elnöke, Luca di Montezemolo Bernie Ecclestone-nal, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, Jean Todttal folytatott egyeztetéseket, állítása szerint ugyanis az idei szabályok sokat ártanak a Forma-1 megítélésének.

Hirdetés
 

A presidente szerint a folyamatos üzemanyaggal és gumikkal való spórolás miatt a versenyzők gyakorlatilag taxisofőrködnek a pályán, emiatt mihamarabb változtatni kell a szabályokon.

A Ferrarinál úgy vélik, a jelenleg 100 kg-ról 110 kg-ra kellene emelni a versenyeken felhasználható üzemanyag mennyiségét, vagy csökkenteni kellene a versenytávot. Jean Todt azonban ellenállt, Paddy Lowe szerint pedig nagyon jól tette.

„Azt gondolom, Jean egy nagyon értelmes irányvonalat követ” – mondta a Mercedes ügyvezetője.

„Olyan dolgok kerültek szóba az elmúlt hetekben és napokban, melyek teljesen irreálisak. Az első javaslat az volt, hogy emeljék 110 kg-ra az üzemanyag-mennyiséget, de aztán rájöttek, hogy ezekbe az autókba nem is lehet annyit tölteni. Atyaég!”

„Aztán szóba került a versenytáv lerövidítése, de hogyan adják ezt el a publikumnak? Olyan ez, mintha azt mondanák, eldöntöttük, mától a maratonista srácok nem elég fittek, szóval nem 42, hanem csak 40 km-t futnak. Remélem, hogy az összes ilyen dolgot magunk mögött hagyhatjuk már.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!