A Mercedes szerint dicső korszak vár a Forma-1-re - F1VILÁG.HU

A Mercedes szerint dicső korszak vár a Forma-1-re

HIRDETÉS

Izgatottan várja már a Bernie Ecclestone utáni érát a Mercedes Forma-1-es csapata. Toto Wolff, a német istálló motorsport-főnöke méltatta Ecclestone-t, ám nagy reményeket fűz a Liberty Mediához.



Izgatottan várja már a Bernie Ecclestone utáni érát a Mercedes Forma-1-es csapata.

Toto Wolff, a német istálló motorsport-főnöke méltatta a leköszönő üzletembert, aki nélkül saját bevallása szerint ma ő sem lenne a száguldó cirkusz tagja.

Wolff elárulta, lenyűgöző az, amit Ecclestone felépített, ám kíváncsian várja, hogy a Liberty Media érkezésével milyen új távlatok nyílnak meg a királykategória számára.

„Mindenekelőtt le a kalappal Bernie előtt. Lenyűgöző, hogy 40 évig volt a sportág élén” – mondta a Mercedes motorsport-főnöke.

„Kiszúrta azt, hogy a Forma-1-ben megvan a potenciál ahhoz, hogy azzá váljon, ami mára lett. Volt egy elképzelése, és felépítette a birodalmat. Lenyűgöző képessége van az üzlethez: egyszerűen megvalósítja a dolgokat.”

„Ami engem illet, én sem lennék a Forma-1-ben Bernie nélkül. Támogatott engem, amikor még a Williamsnél voltam, és még ha voltak is hullámvölgyeink a Mercedesszel, mindig nagyon barátságos volt. Remek kapcsolatot alakítottunk ki – habár az üzletet tekintve nem értettünk egyet.”

„Nagyszerű képessége volt arra, hogy mindig jelen legyen. Ha volt valami egy kis tűz, gyorsan kioltotta, még ha ő is volt az, aki lángra lobbantotta.”

2

Hirdetés

Wolff elárulta, nagyon bízik abban, hogy a Forma-1 pozitív irányba fejlődik, hiszen a Liberty Media rendkívül profi szakemberekkel próbálja meg jobbá tenni a versenysorozatot.

„Most, az új tulajdonossal egy új irányba indulunk, ami más lesz, mint korábban. Ki kell hoznunk belőle a legtöbbet, meg kell ragadnunk a lehetőséget.”

„Ha megnézzük Chase [Carey] és kollégái pályáját, az mindent elmond. A szakértői a TV-s jogoknak, az amerikai sportoknak, és szakértőket szerződtettek a Forma-1-be is, hogy befedjék a szürke zónákat. Egyszerűen jól teszik a dolgukat.”

„Ross Brawn időtlen idők óta a Forma-1-ben van már, és egy csapat oldaláról is látta már a száguldó cirkuszt. Megfelelő iránymutatást ad majd nekik, hogy a csapatokkal és az FIA-val közösen a megfelelő irányba fejlesszék ezt a sportot.”

3

A Mercedes-főnök szerint nagyon oda kell figyelni a Forma-1 közönségére, és fontos, hogy a közösségi média révén a fiatal generációt is megragadja a sportág.

„Úgy gondolom, fontos felismernünk, hogy a Forma-1 egy technikai sport, szóval mindig polarizálni fog. Lesznek, akik azt mondják, hogy utálják, és lesznek, akik azt, hogy imádják. Ez teljesen rendben van. De egy dolog biztos: nem szabad afféle béta-tesztté változtatnunk. Nem szabad összezavarnunk a rajongókat és a közönséget azzal, hogy olyan szabályokat vezetünk be, melyeket nem értékeltünk ki megfelelően.”

„És miközben mi, a Mercedes csapatként kiválóan szerepeltünk az elmúlt évek során, azt is fel kell ismerni, hogy a nézőszám is pozitív irányba fejlődött. Az elmúlt pár versenyen rekordokat döntöttünk néhány piacon a TV-nézők szempontjából.”

„Rengeteget beszéltek arról, hogy a Forma-1 nem teljesít jól. De ami azt illeti, igenis jól teljesítettünk, ha figyelembe vesszük, hogy a piac jelentősen megváltozott. Én a magam részéről kételkedek abban, hogy a fiatalabb generáció vasárnap délután bekapcsolja a TV-t. Ők az okostelefonjukon, vagy a közösségi médián keresztül néznék a versenyeket. De ettől függetlenül a közönségünk igazán erős.”

„A közösségi média viszont egy nagyon erős marketingeszköz ahhoz, hogy tovább bővítsük a közönségünket. Azok a TV-társaságok viszont, melyek közvetítik a versenyeket, lojális partnerek, és nagyban hozzájárultak a csapatok bevételeihez. A digitális világban tehát nem lehet ingyen kínálni mindent. Marketingeszközként lehet rá tekinteni, de nem egy varázsgömbre, amely megold minden problémát.”

„Az, hogy vége az Ecclestone-érának, egy óriási dolog. Nagyon kíváncsi és optimista vagyok a jövőt illetően. De egy dolog biztos: a kerék gyorsan forog, és a tegnapi hírek már senkit nem érdekelnek. Fel kell karolnunk a jövőt, és nem szabad a múlton rágódnunk. Ebben a sportágban rengeteg a potenciál ahhoz, hogy még nagyobbá váljon, és ebből mindannyian profitálhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!