A Mercedes szerint életképes a háromautós modell - F1VILÁG.HU

A Mercedes szerint életképes a háromautós modell

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint még egyáltalán nincs késő ahhoz, hogy döntés szülessen arról, a csapatok 2016-ban három autót indítanak a Forma-1-ben.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint még egyáltalán nincs késő ahhoz, hogy döntés szülessen arról, a csapatok 2016-ban három autót indítanak a Forma-1-ben.

A Red Bull és a Toro Rosso sorsa továbbra is bizonytalan, az energiaital-gyárosok ugyanis az idény végén szakítanak jelenlegi motorpartnerükkel, a Renault-val.

Bár a Renault nemrég bejelentette, fel kívánja vásárolni a Lotus csapatát, a legfrissebb hírek szerint még számos dolgot tisztázni kell az üzlettel kapcsolatban.

A Forma-1 szabályai kimondják, ha a mezőny tagjainak száma 18 alá csökken, a Mercedesnek, a Ferrarinak és a McLarennel egy harmadik autót is el kell indítania.

A Red Bull is ezen csapatok közé tartozik, az osztrákok esetleges kivonulása miatt azonban ez nem lenne releváns.

Habár a jövő évi előszezoni tesztek négy hónap múlva megkezdődnek, Toto Wolff azt mondja, a Mercedesnek nem okozna különösebb nehézséget egy harmadik autó csatasorba állítása.

„A kérdés csak az, hogyan finanszírozzuk, de logisztikailag abszolút megoldható” – mondta a német istálló motorsport-főnöke.

„Már átrágtuk a számokat, és nem szeretném hivatalosan idézni őket, de az összes csapatot megkérték arra egy ideje, hogy nézzék át a számokat – és egyébként pénzügyileg is életképes a dolog.”

Wolff egyébként korábban már kifejtette, neki tetszik a harmadik autóról szóló ötlet, elmondása szerint a versenyzői piac is újra életre kelne.

Hirdetés

„El lehetne helyezni a kisebb csapatok versenyzőit, és a bevételeket is növelni lehetne azáltal, hogy autóba ülnek. Több megjelenésük lenne a televízióban és a médiában is a harmadik autónak köszönhetően.”

„Emellett a fiatal tehetségek versenyképes autót vezethetnének a junior kategóriákból érkezvén. A közelmúltban nem sok fiatal jutott be az F1-be, eltekintve azoktól, akik a Red Bull programján keresztül érkeztek meg.”

„Rengeteg srác megérdemelné a Forma-1-et, a harmadik autók indítása pedig megoldást jelenthetne.”

Wolff hozzátette, ha a mezőny nem csappan jövőre, akkor is meg kellene fontolni a harmadik autók indítását.

„Fontos volna a sportág számára, ha az olyan csapatok, mint a Red Bull és a Toro Rosso maradnának. Nemcsak azért, hogy meglegyen a létszám, hanem azért is, mert a márka fontos a Forma-1-nek.”

„Ha a Red Bull magas rangú tisztviselői úgy döntenek, hogy kivonják csapataikat, akkor a harmadik autók jelentenék a készenléti tervet, szóval a 18 autó nem reális.”

„Akár marad a Red Bull, akár nem, én jobb’ szeretném, ha lennének harmadik autók, és 26 vagy 28 autót számlálna az F1 mezőnye.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!