A Mercedes szerint komoly küzdelem várható Ausztriában

2020 Barcelona Pre-Season Test 2, Day 3 - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Visszafogott optimizmussal készül a 2020-as szezon első Forma-1-es versenyére a vb-címvédő Mercedes csapatát irányító Toto Wolff.

Az ezüstnyilak remek formában teljesítettek a februári téli teszteken, Wolff azonban azt mondja, a Barcelonában látottak félrevezetőek lehetnek. A szakember komoly küzdelemre számít hétvégén, Spielbergben.

„Szerintem mindig kockázatos azt feltételezni, hogy a teszten látottak tükröződnek vissza a versenypályán” – mondta a Mercedes csapatfőnöke. „Ha visszaemlékszünk 2019-re, és arra, hogy mi történt Ausztráliában, láthatjuk, hogy teljesen más volt a kép.”

„Szóval úgy utaztunk el idén Ausztráliába, hogy nem számítottunk könnyű menetre, komoly versengést vártunk. Szóval lehetett látni némi hajlandóságot a versenyzésre a teremben [amikor a versenyt végül törölték], mert voltak, akik azt gondolták, hogy nagyszerű autóval rendelkeznek.”

Wolff azt mondja, véleménye szerint a Red Bull és a Ferrari lesz a legfőbb ellenfél idén, de oda kell figyelniük a középmezőny csapataira is, akik ugyancsak okozhatnak meglepetést.

„Ebből a szempontból nincs kétségem, hogy a szokásos ellenfeleink lesznek. Talán lesz néhány meglepetés, úgy vélem, a Racing Point nagyon erős autóval rendelkezik, és ígéretes köridőket mutatott Barcelonában Nincs kétségem afelől sem, hogy a McLaren és a Renault is beleszól majd a küzdelmekbe.”

„Úgyhogy most kivárunk, és majd meglátjuk. Én mindig inkább óvatosan állok hozzá. Az első igazi jeleket majd szombat délután 3 órakor kapjuk, és aztán vasárnap kiderülhet, kinek van a legjobb csomagja.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései