A Mercedes szerint lehet még ütközés Hamilton és Verstappen között - F1VILÁG.HU

A Mercedes szerint lehet még ütközés Hamilton és Verstappen között

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint nem zárható ki az, hogy versenyzőjük, Lewis Hamilton és Max Verstappen újabb ütközésbe keverednek majd a 2021-es idény hátralévő részében.
2021 Spanish Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Max Verstappen

A két versenyző komoly csatát vív az idei világbajnoki címért, párharcuk pedig a Brit Nagydíjon egy súlyos balesetben csúcsosodott ki: Hamilton a silverstone-i verseny nyitókörében támadta keményen Verstappent, ám nekiütközött a holland autójának, aki emiatt a gumifalnak csapódott.

Hamilton folytatni tudta, és 10 másodperces büntetése ellenére nyerni tudott, így 8 pontra csökkentette hátrányát a tabellán.

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringre látogat majd, Wolff pedig tudja, a silverstone-i baleset új szintre emelte a két pilóta rivalizálását.

„Azt gondolom, ez az intenzitás nőtt Silverstone óta” – mondta a Mercedes-főnök a Motorsport.com című lapnak. „Nyilván nem utoljára harcoltak pozícióért, és remélhetőleg sportszerűen tudják majd folytatni. ha nem, akkor további ütközéseket látunk majd” – mondta a szakember.

„Véleményem szerint Lewis nemcsak versenyerejének köszönheti sikereit, hanem érettégének is. A hosszú távú stratégia fontos annak érdekébe, hogy bajnokságot nyerj, hiszen pontokat kell szerezned.”

„És eljött az a szituáció, amikor a pályapozíció átengedése részévé vált a mintázatnak az elmúlt néhány versenyen. Ezúttal egyikük sem engedett, és egy komoly ütközés lett belőle.”

Wolff ugyanakkor állítja, Hamilton nem szándékosan ütközött össze Verstappennel, hogy bizonyítson.

„Szerintem már jócskán túl van azon, hogy bizonyítani kelljen. 99-szeres futamgyőztes, hétszeres világbajnok. Lewis Hamiltonnak már senkinek sem kell bizonyítania.”

Wolff számára nem idegen az, hogy egy baleset utózöngéivel kell foglalkoznia, Hamilton ugyanis korábbi csapattársával, Nico Rosberggel is összeakaszkodott néhányszor.

Hirdetés

„A külső ügyeket könnyebb kezelni. Ez messze áll azoktól a vitáktól, amikkel csapaton belül boldogulnunk kellett. Azokat nagyon nehéz volt kezelni, mert mindkét versenyzőre szükséged van a konstruktőri bajnokság megnyeréséhez, és tisztelettel versenyezzenek, szem előtt tartva a Mercedes brandjét.”

Wolff ugyanakkor azt mondja, mivel egy másik csapattal rivalizálnak, bizonytalanabb, hogy hogyan alakul tovább a küzdelem.

„Csapaton belül vannak eszközök arra, hogy ne eszkalálódjon a helyzet. De amikor egy másik csapattal harcolsz, meg fognak történni azok a dolgok, amiknek meg kell történniük. És nem igazán tudjuk jelenleg, hogy mi fog még történni idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!