A Mercedes szerint minden rendben Schumacherrel - F1VILÁG.HU

A Mercedes szerint minden rendben Schumacherrel

HIRDETÉS

Bár az elmúlt futam után rengeteg kritika érte, a Mercedes vezetése kiáll a három év kihagyás után visszatérő Michael Schumacher mellett, aki véleményük szerint semmivel sem teljesít rosszabbul, mint csapattársa, Nico Rosberg.


Bár az elmúlt futam után rengeteg kritika érte, a Mercedes vezetése kiáll a három év kihagyás után visszatérő Michael Schumacher mellett, aki véleményük szerint semmivel sem teljesít rosszabbul, mint csapattársa, Nico Rosberg.

„A csapaton belülről teljesen másképp látjuk a dolgokat” – mondta a Mercedes GP ügyvezető igazgatója, Nick Fry, miután komoly kritika érte a német versenyzőt a Kanadai Nagydíjat követően, ahol többekkel ütközött és végül a tizenegyedik helyen futott célba.

„Meg vagyunk elégedve Michael teljesítményével, és semmi okot nem látok arra, hogy ne legyen eredményes a jövőben.”

Schumacher a tizenharmadik pozícióból várhatta a vasárnapi megmérettetés rajtját, majd az első kanyarkombinációban történt ütközéseket kihasználva feljött a nyolcadik helyre, és néhány körig a harmadik helyen is állt, mielőtt kihajtott volna első kerékcseréjére.

Miután teljesítette első kiállását, Robert Kubica mellé érkezett vissza a pályára. Egyikük sem engedett, így letértek a pályáról és átvágták az egyik lassítót, aminek következtében Michael egyik abroncsa megsérült, így még egyszer ki kellett állnia, mellyel borult a stratégiája, miközben csapattársa a hatodik helyre kormányozta a másik Mercedest.

„Meglepve tapasztaltam, hogy az emberek ilyen következtetésre jutottak, és kritikával illeték Michaelt a történtekért” – folytatta Fry. „Emlékeztetnék arra, hogy Michael kiváló helyen autózott, míg defektet nem kapott, de mikor ilyen dolgok történnek, az ember kiesik a ritmusból.”

„Nem igazán látunk jelentős különbséget Nico és Michael teljesítménye között.”

Fry továbbá azt is elmondta, hogy nem állnak le idei autójuk fejlesztésével, és továbbra is nagyon keményen dolgoznak azon, hogy befogják ellenfeleiket.

„Egyelőre szenvedünk azzal, hogy megfelelő működésre bírjuk az úgynevezett F-csatornát, és nincs olyan speciális kipufogó-rendszerünk, mint a Red Bullnak” – magyarázta. „Amint ezt a két dolgot be tudjuk szerelni az autóba, sokkal jobb pozícióban leszünk, ez nem vitás.”

Hirdetés

„A szezon második felében pedig nagyon keményen fogunk dolgozni, hogy tovább javítsunk a teljesítményünkön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!