Friss hírek

A Mercedes szerint nem károsodott Hamilton motorja

Fotó: Pirelli

Nem érte károsodás Lewis Hamilton versenyautójának motorját azt követően, hogy az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon szorosan követte Sebastian Vettelt, csapata pedig jelezte felé, kezd túlmelegedni a V6-os erőforrás.

Hamilton a pole pozícióból vágott neki a melbourne-i versenynek, és bár az első etapban magabiztosan vezetett, a virtuális biztonsági autós fázis, illetve egy kalkulációs probléma keresztülhúzta számításait.

Vettel ugyanis elé tudott kerülni, és bár Hamilton a verseny második felében folyamatosan üldözte őt, előznie végül nem sikerült.

Sőt, a britnek végül fel kellett adnia a győzelem hajszolását, motorja ugyanis megfelelő hűtés hiányában elkezdett túlmelegedni.

A Mercedes vezető mérnöke, Andrew Shovlin a minap elárulta, valóban közel jártak a hőmérsékleti határértékekhez.

„Hallhatták, ahogy a rádión szóltunk Lewisnak, hogy kezd túlmelegedni a motor, ami ténykérdés, ha az autók ilyen közel vannak egymáshoz, és nem jut elég levegő a hűtőnyílásokba, hogy hűtést biztosítsanak” – mondta a szakember.

„Elég közel volt a hőmérsékleti határértékhez, és nagyon komolyan monitoroztuk ezeket a határokat. El lehet menni ezekig a határokig, csak nagyon óvatosnak kell lennünk, nehogy átlépjük őket.”

„Lewis esetében rendben voltunk. Csak a határ környékén voltunk, és hallhatták, ahogy Lewis mondta a rádión, hogy nem tud előzni, és elkezd inkább vigyázni a motorra.”

„Azon a ponton visszavett, és elkezdte hűteni az autót. Ilyenkor le is lehet tekerni a motort, hogy ne dolgozzon olyan keményen – de meggyőződésünk, hogy az erőforrás jó állapotban van.”

A bahreini versenyhétvége előtt a Mercedes megvizsgálja majd újra Hamilton motorját, ám nem tervezik, hogy bármely elemét is kicserélik a szezon második futamára.

„Elég korlátozottak a lehetőségeink a különféle tesztekre vonatkozóan, hiszen nem használhatjuk a motort, csak ha már ott vagyunk Bahreinben” – fogalmazott.

„Jelenleg ez Lewis egyetlen motorja, ami használatban van. Bahreinben és Kínában is ugyanezt használja majd, és folyamatosan figyeljük, hogy biztosítani tudjuk, minden rendben vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!