A Mercedes szívesen dolgozik Albonnal, ha a Red Bull elereszti őt - F1VILÁG.HU

A Mercedes szívesen dolgozik Albonnal, ha a Red Bull elereszti őt

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, a német gyártó szívesen együtt dolgozni Alex Albonnal a Williams csapatánál, amennyiben a Red Bull hagyja őt kilépni jelenlegi szerződéséből.
BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 04: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 04, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Albon az idei szezonra nem kapott versenyzési lehetőséget az energiaital-gyárosoktól, a Red Bull azonban keményen dolgozik azon, hogy 2022-re helyet találjon a brit-thai versenyzőnek.

Lehetőségként a Williams merült fel, Christian Horner viszont elárulta, tart attól, hogy a Mercedes megvétózza majd a felek házasságát.

Wolff már pénteken jelezte, esze ágában sincs ilyet tenni, ugyanakkor viszont ők saját juniorversenyzőjüknek, Nyck de Vriesnek próbálnak helyet találni.

A Motorsport.com című lap kérdésére Wolff szombaton beszélt arról, mennyire jelentene problémát az, ha egy Red Bull-versenyzőnek kellene Mercedes-motoros autóval versenyeznie jövőre.

„Egy dolog az erőforrás, és azt gondolom, ahogy pénteken is mondtam, Albon egy olyan versenyző, aki megérdemel egy helyet a Forma-1-ben” – mondta Wolff.

„De nehéz egy 100 százalékig Red Bull-versenyzőt egy Mercedes-motoros autóba ültetni. Szóval boldogan dolgozunk vele, ha engedik őt kilépni red bullos szerződéséből.”

„Másfelől pedig mi Nyck de Vriest támogatjuk nyilvánvalóan, ő pedig tárgyalásban áll a Williamsszel, hogy megkapja az ülésüket. Szóval van még néhány labda a levegőben.”

Horner még pénteken azt mondta, Albon „négy telefonhívást is kapott a szomszédos csapattól, hogy ne szerződjön a Williamshez”, Wolff viszont cáfolta, hogy a Mercedes megpróbálja ellehetetleníteni a fiatal pilóta Williamshez való átszerződését.

„Alex Albon folyamatos kapcsolatban van az én egyik ex-mentorommal, Gwen Lagrue-val, aki a Mercedes juniorprogramját vezeti. Egyeztetnek James Vowlesszal, a vezető stratégánkkal a jövő évi lehetőségekről.”

Hirdetés

„Kétlem, hogy mondtak neki bármit is, hogy mit csináljon, vagy mit ne, csupán feltérképeztük a lehetőségeket Alex és Nyck számára baráti módon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!