Friss hírek

A Mercedes szívesen dolgozik Albonnal, ha a Red Bull elereszti őt

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, a német gyártó szívesen együtt dolgozni Alex Albonnal a Williams csapatánál, amennyiben a Red Bull hagyja őt kilépni jelenlegi szerződéséből.

Albon az idei szezonra nem kapott versenyzési lehetőséget az energiaital-gyárosoktól, a Red Bull azonban keményen dolgozik azon, hogy 2022-re helyet találjon a brit-thai versenyzőnek.

Lehetőségként a Williams merült fel, Christian Horner viszont elárulta, tart attól, hogy a Mercedes megvétózza majd a felek házasságát.

Wolff már pénteken jelezte, esze ágában sincs ilyet tenni, ugyanakkor viszont ők saját juniorversenyzőjüknek, Nyck de Vriesnek próbálnak helyet találni.

A Motorsport.com című lap kérdésére Wolff szombaton beszélt arról, mennyire jelentene problémát az, ha egy Red Bull-versenyzőnek kellene Mercedes-motoros autóval versenyeznie jövőre.

„Egy dolog az erőforrás, és azt gondolom, ahogy pénteken is mondtam, Albon egy olyan versenyző, aki megérdemel egy helyet a Forma-1-ben” – mondta Wolff.

„De nehéz egy 100 százalékig Red Bull-versenyzőt egy Mercedes-motoros autóba ültetni. Szóval boldogan dolgozunk vele, ha engedik őt kilépni red bullos szerződéséből.”

„Másfelől pedig mi Nyck de Vriest támogatjuk nyilvánvalóan, ő pedig tárgyalásban áll a Williamsszel, hogy megkapja az ülésüket. Szóval van még néhány labda a levegőben.”

Horner még pénteken azt mondta, Albon „négy telefonhívást is kapott a szomszédos csapattól, hogy ne szerződjön a Williamshez”, Wolff viszont cáfolta, hogy a Mercedes megpróbálja ellehetetleníteni a fiatal pilóta Williamshez való átszerződését.

„Alex Albon folyamatos kapcsolatban van az én egyik ex-mentorommal, Gwen Lagrue-val, aki a Mercedes juniorprogramját vezeti. Egyeztetnek James Vowlesszal, a vezető stratégánkkal a jövő évi lehetőségekről.”

„Kétlem, hogy mondtak neki bármit is, hogy mit csináljon, vagy mit ne, csupán feltérképeztük a lehetőségeket Alex és Nyck számára baráti módon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!