Friss hírek

A Mercedes szorosabbra fűzi az F1-es csapat és az AMG együttműködését

Szorosabbra fűzi Forma-1-es csapatának, illetve AMG-divíziójának együttműködését 2021-től a Mercedes – mindezt kedden jelentette be a vállalat.

A német gyártó elkötelezett az elektromos technológia mellett, és számos új modellt dob piacra a következő években, és igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni különféle brandjeire, például a Maybach-ra, a G-re, az EQ-ra, illetve az AMG-re.

Utóbbi egy igazán teljesítményorientált márka, nemrég pedig bejelentették, igyekeznek szorosabbra fűzni a Forma-1-es projekt, illetve az AMG együttműködését.

A Project One néven futó utcai autóban egyébként már az F1-es hibrid erőforrás kapott helyet, ez jövőre jelenik meg, a tervek szerint azonban további technológiákat visznek át a közutakra.

Úgy tudni, a marketing tekintetében is szorosabb lesz az együttműködés az F1-es istálló és az AMG között: az AMG logói nagyobb hangsúlyt kapnak majd az F1-es autókon.

„A Forma-1-es technológiát a hibrid teljesítmény növelésére fogjuk fordítani, és a jövőben más izgalmas technológiák kerülnek bele AMG-autóinkba” – mondta Ola Kallenius, a Mercedes vezérigazgatója.

„A Project One-nal a Forma-1-es hajtásláncot már kivisszük a közutakra. Szóval természetesnek tűnik, hogy még jobban kihasználjuk a Forma-1-et az AMG-vel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!