Friss hírek

A Mercedes támogatja a Red Bullt a motorfejlesztések befagyasztásában

Támogatná a V6-os erőforrások „befagyasztását” a 2022-es Forma-1-es idényre a Mercedes, hogy a Red Bull tovább használhassa a Honda motorjait.

A Red Bull jelenleg mérlegeli lehetőségeit a 2021 utáni időszakra, nemrég ugyanis kiderült, a következő idény végén jelenlegi partnere, a Honda kivonul a Forma-1-ből.

Az energiaital-gyárosok csapatfőnöke, Christian Horner Portugáliában azt mondta, azt a lehetőséget favorizálják, hogy megvásárolják a Hondától motorját, mint szellemi terméket, 2022-től pedig maguknak gyártják az erőforrásokat. Ehhez viszont az kellene, hogy befagyasszák a motorfejlesztéseket a Forma-1-ben.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szombaton újságíróknak nyilatkozva azt mondta, támogatnák ezt a lépést.

„Azt gondolom, a Forma-1 jó állapotban van három motorszállítóval. Teljes mértékben megértem a Red Bull álláspontját. Nem akarnak visszakerülni ügyfél státuszba” – mondta a szakember.

„Gyári csapat akarnak lenni, és megvan a kapacitásuk ahhoz, hogy finomítsanak, esetleg optimalizáljanak a motoron, és talán a Honda részéről is van még néhány dolog érkezőben, emiatt bíznak abban, hogy erősebbek lesznek a motorjaik.”

„De azt gondolom, meg kellene tennünk mindent, hogy megadjuk ezt a lehetőséget a Red Bullnak.”

Ha végül nem születne megállapodás a motorfejlesztések befagyasztásáról, a Red Bull kénytelen lenne korábbi partnere, a Renault erőforrásait használni. Christian Horner egyébként a minap egy interjúban azt mondta, a franciák nem szívesen adnának nekik motort, hiába hangoztatják azt, hogy készek újra együttműködni velük.

„Megértem, hogy a Red Bull nem akar költekezési háborúba belemenni a többi motorgyártóval a motorok fejlesztésében. Szóval ez egy értelmes javaslat. Én szeretném támogatni.”

„Azt gondolom, a Red Bull egy rendkívül fontos brand a Forma-1 számára, és meg kellene tennünk mindent, hogy megtartsuk ezt a két csapatot, és segítsük őket abban, hogy kvázi gyári státuszuk legyen.”

Arra a kérdésre, hogy nem zavarja-e az, hogy a Red Bull próbálja rákényszeríteni a Forma-1-et a motorok befagyasztására, Wolff így felelt: „Szerintem a Forma-1-ben mindenki a legjobb üzletet próbálja kötni magának, a legjobb financiális üzletet, és a legjobbat a teljesítmény szempontjából.”

„Ez a jelenlegi helyzet, én pedig elfogadom mindkét opciót. Elfogadom azt is, hogy ügyfélcsapatok lesznek, és azt is, hogy hozzásegítjük őket ahhoz, hogy átvegyék a Honda fejlesztési programját. Lazán kezelem ezt a döntést.”

A motorfejlesztések befagyasztásáról hétfőn egyeztethetnek majd az F1 Bizottság következő ülésén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!