A Mercedes több mindent talált az elmúlt hetekben, mint egész télen - F1VILÁG.HU

A Mercedes több mindent talált az elmúlt hetekben, mint egész télen

Kiábrándítóan indult a Mercedes csapata számára a 2023-as idény, a bahreini szezonnyitót követően lesajnált istállónak azonban sikerült komoly előrelépéseket tennie pusztán azzal, hogy megértette, mi siklott félre idei versenyautójával.

Azt már a szezon első versenye előtt, a bahreini időmérőt követően beharangozta Toto Wolff csapatfőnök, hogy zsákutcába jutottak a W14-es kódjelű versenyautóval, így koncepcióváltásra lesz szükség ahhoz, hogy újra a győztesek közé kerüljenek. Ez viszont időigényes folyamat, az ezen filozófia mentén elkészülő új fejlesztések némelyike legkorábban csak a május végi Emilia-Romagna Nagydíjon kerül fel az autóra.

A Mercedesnek addig jobbára abból kell főznie, amije most van – azt pedig egyelőre remekül csinálja, hiszen Dzsiddában és Melbourne-ben is sikerült kiváló előrelépéseket tenni, utóbbi helyszínen Lewis Hamilton az istálló idei első dobogós eredményét is megszerezte.

 

A csapat másik pilótája, George Russell pedig azt mondja, többet javultak az elmúlt hetekben, mint az egész tél során.

„Talán több mindent találtunk az elmúlt két-három hétben, mint amennyit egész télen, miután egyértelműen a nem megfelelő tartományban fejlesztettünk” – mondta a brit tehetség. „Szóval határozottan jó irányba tartunk.”

„Nagyon keményen dolgozunk jelenleg ezen változtatásokkal. Sok mindent nem fogok elárulni ezekről, de meg kell bizonyosodnunk arról, hogy úgy működnek, ahogy várjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!