A Mercedes tudja, mi okozta Hamilton gyenge rajtját

Lewis Hamilton nem hibázott a rajtnál, a kuplung nem megfelelő működése miatt csúszott vissza az első métereken az Olasz Nagydíjon, jóllehet a csapatrádión a futam közben még elfogadta, hogy hibázott.


Lewis Hamilton nem hibázott a rajtnál, a kuplung nem megfelelő működése miatt csúszott vissza az első métereken az Olasz Nagydíjon, jóllehet a csapatrádión a futam közben még elfogadta, hogy hibázott.

Hamilton a pole pozícióból várhatta az Olasz Nagydíj rajtját, azonban az első kanyart már csak a hatodik helyen teljesítette, majd remek stratégiával és kiváló vezetéssel felzárkózott, és csapattársa, Nico Rosberg mögött a második helyen végzett.

A Mercedes verseny utáni megbeszélésén Hamoltonnal közölte versenymérnöke, hogy a gyenge rajtjáért a váltó nem megfelelő működése okolható.

„Azt mondták, hogy nem versenyzői hiba volt, senki nem hibázott” – mondta a brit pilóta, aki már csak két ponttal vezet Rosberg előtt a bajnokságban hét futammal a szezon vége előtt.

„Egyelőre hadilábon állunk a kuplunggal. Nicónak például Hockenheimben voltak gondjai, nekem pedig korábban szintén előjött ilyen jellegű probléma.”

„Azt hallottam, hogy minden rendben volt egészen a rajtig, indent úgy csináltam, ahogy az elő volt írva, azonban a kuplung nem úgy viselkedett, ahogy viselkednie kellett volna, kipörögtek a kerekek és lendületet vesztettem, ezért mentek el mellettem.”

Hamilton azt is elmondta, hogy a csapat folyamatosan dolgozik a kuplungon ebben a szezonban.

„Természetesen nem állunk meg a fejlesztéssel és folyamatosan tanulunk” – folytatta. „Ma ismét tanulnunk kell valamit. Azonban igen, az idei év nem egyszerű számunkra a kuplung terén, pedig mindenki nagyon keményen dolgozik a csapaton belül.”

„Ez nem egy gyors megoldás lesz, egyik versenyről a másikra nem tudjuk megoldani. Sokat javultunk ezen a területen, azonban néha előjönnek problémák, egyik hétről a másikra.”

„Nem újkeletű a probléma, és mindenkit megnyugtathatok, hogy mindenki keményen dolgozik, hogy egyszer s mindenkorra megoldást találjunk erre a problémára.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS