Bahreini Nagydíj

A Mercedes túl van az első kihívásokon

A Mercedes túl van az első kihívásokon

Nagy kihívással néztek szembe, ugyanakkor pozitívan értékelték a Japán Nagydíj pénteki edzésnapját a Mercedes GP alakulatánál.


Nagy kihívással néztek szembe, ugyanakkor pozitívan értékelték a Japán Nagydíj pénteki edzésnapját a Mercedes GP alakulatánál.

A csapat hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher hatodik lett a délutáni tréninge, egy hellyel megelőzve csapattársát, Nico Rosberget.

A veterán német elmondta, nem volt könnyű dolguk, hiszen autójuknak nem igazán fekszik a japán versenypálya, ennek ellenére eredményes edzéseken vannak túl.

„A beállításokkal kapcsolatos kérdéseken dolgoztunk, mint ilyenkor mindig, és amit szerettünk volna, azt jobbára sikerült is elérni. Ezzel együtt tisztában vagyunk azzal, hogy az autónk, valamint a pálya karakterisztikája nem igazán egyezik, így vannak még területek, melyeken dolgoznunk kell”- mondta Schumacher.

„Abból, amit eddig láttam, feltételezem, az időmérőn nagyjából abban a régióban leszünk majd, amelyben voltunk a közelmúltban, de természetesen a tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani azért, hogy javítsunk pozíciónkon.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg hozzátette, nehezen indult a nap, a második gyakorlás végére azonban elégedett volt az MGP W02-es versenygép balanszával.

„Két kihívást jelentő edzésen vagyunk túl, azon dolgoztunk, hogy megfelelő egyensúlyt találjunk az autónak magas –és alacsony üzemanyag-terhelés mellett egyaránt” – mondta a fiatal német.

„A második tréning végén elégedett voltam azzal, amit sikerült megtanulnunk, és azt hiszem, minden a megfelelő irányba halad holnapra.”

A csapatot irányító Ross Brawn egyetért Rosberggel, és úgy véli, sikerült jó munkát végezniük pénteken.

„A suzukai egy nagy kihívást jelentő versenypálya, és elég trükkös egyensúllyal kezdtünk délelőtt” – magyarázta a szakember.

„A második edzés végére nagyrészt felülkerekedtünk ezen, a mérnökök és a versenyzők jó munkát végeztek, sikerült jobb megoldásokat feltárniuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!