A Mercedes ügyvéddel ment a versenybírók elé, a Red Bull szerint ez nincs rendben - F1VILÁG.HU

A Mercedes ügyvéddel ment a versenybírók elé, a Red Bull szerint ez nincs rendben

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, nagyon nem örültek annak, hogy a Mercedes csapata egy hivatásos ügyvéddel próbálta „megfélemlíteni” a versenybírókat Abu Dhabiban.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing walk from the FIA Stewards Office after hearing the results of the appeal after the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A német istálló természetesen rendkívül csalódott volt az Abu Dhabi Nagydíj végeredménye miatt, így hivatalos óvást nyújtottak be a végeredmény ellen.

Miközben a Red Bull csapatát Christian Horner csapatfőnöke, Adrian Newey főtervező, és Jonathan Wheatley sportigazgató képviselte a stewardok előtt, a Mercedes sportigazgatóját, Ron Meadowst és Andrew Shovlin mérnökigazgatót egy hivatásos ügyvéd, Paul Harris kísérte el.

Horner elárulta, szeretné, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) foglalkozna ezzel a kérdéssel, szerinte ugyanis nem járja, hogy a csapatok ügyvédekkel próbálják megfélemlíteni a stewardokat.

„Beidéztek minket a versenybírók meghallgatására, és egy ügyvéddel kellett konfrontálódnunk, akit utoljára akkor láttam, amikor a Mercedes gumiügyét intézte még 2013-ban – és hirtelen aktív részeseivé váltunk a dolognak” – mondta Horner a The Telegraph című lapnak.

Horner állítja, a Mercedes akciójának egy célja volt, hogy megfélemlítse a stewardokat.

„A versenybírói szobában nem voltak profi jogászok. Volt egy pénzügyes srác, a volt autóversenyző, és a helyi versenybíró. Tényleg fair, hogy egy rangidős ügyvéddel kell szembenézniük? Ez elég megfélemlítő lehet…”

„Nem is hivatalos tagja a csapatnak, nem sportigazgató. És ez egy olyan ügy, amit az FIA-nak meg kell vizsgálnia. Nem akarunk jogászokat magunkkal cipelni, pláne nem ügyvédeket a versenyekre.”

A Red Bull-főnök azt elismerte, Toto Wolff üzenetben gratulált a csapatnak és Verstappennek a bajnoki címhez, csalódott amiatt, hogy a német istálló napokra eltűnt a bajnoki döntő után.

„Kiábrándítónak tartottam, hogy a Mercedes egy árva tagja sem volt ott a dobogó alatt. Sajnálatos, hogy így kezelték a dolog. Az érzelmek persze dúltak. Nyolc évig győztes autójuk volt, és ennek egyszer véget kellett érnie.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!