A Mercedes ügyvéddel ment a versenybírók elé, a Red Bull szerint ez nincs rendben - F1VILÁG.HU

A Mercedes ügyvéddel ment a versenybírók elé, a Red Bull szerint ez nincs rendben

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, nagyon nem örültek annak, hogy a Mercedes csapata egy hivatásos ügyvéddel próbálta „megfélemlíteni” a versenybírókat Abu Dhabiban.

A német istálló természetesen rendkívül csalódott volt az Abu Dhabi Nagydíj végeredménye miatt, így hivatalos óvást nyújtottak be a végeredmény ellen.

Miközben a Red Bull csapatát Christian Horner csapatfőnöke, Adrian Newey főtervező, és Jonathan Wheatley sportigazgató képviselte a stewardok előtt, a Mercedes sportigazgatóját, Ron Meadowst és Andrew Shovlin mérnökigazgatót egy hivatásos ügyvéd, Paul Harris kísérte el.

 

Horner elárulta, szeretné, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) foglalkozna ezzel a kérdéssel, szerinte ugyanis nem járja, hogy a csapatok ügyvédekkel próbálják megfélemlíteni a stewardokat.

„Beidéztek minket a versenybírók meghallgatására, és egy ügyvéddel kellett konfrontálódnunk, akit utoljára akkor láttam, amikor a Mercedes gumiügyét intézte még 2013-ban – és hirtelen aktív részeseivé váltunk a dolognak” – mondta Horner a The Telegraph című lapnak.

Horner állítja, a Mercedes akciójának egy célja volt, hogy megfélemlítse a stewardokat.

„A versenybírói szobában nem voltak profi jogászok. Volt egy pénzügyes srác, a volt autóversenyző, és a helyi versenybíró. Tényleg fair, hogy egy rangidős ügyvéddel kell szembenézniük? Ez elég megfélemlítő lehet…”

„Nem is hivatalos tagja a csapatnak, nem sportigazgató. És ez egy olyan ügy, amit az FIA-nak meg kell vizsgálnia. Nem akarunk jogászokat magunkkal cipelni, pláne nem ügyvédeket a versenyekre.”

A Red Bull-főnök azt elismerte, Toto Wolff üzenetben gratulált a csapatnak és Verstappennek a bajnoki címhez, csalódott amiatt, hogy a német istálló napokra eltűnt a bajnoki döntő után.

„Kiábrándítónak tartottam, hogy a Mercedes egy árva tagja sem volt ott a dobogó alatt. Sajnálatos, hogy így kezelték a dolog. Az érzelmek persze dúltak. Nyolc évig győztes autójuk volt, és ennek egyszer véget kellett érnie.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes ügyvéddel ment a versenybírók elé, a Red Bull szerint ez nincs rendben
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!