Friss hírek

A Mercedes válaszokat keres a problémákra

A Mercedes célja, hogy a Kanadai Nagydíjra megoldják a Monacóban felmerült gumiproblémáikat – szerintük ez kulcsfeladat a következő versenyhétvégéig, különben bajba kerülhetnek.

A hiperlágy gumikeverék Monacóban debütált idén, ám a Mercedesnek meggyűlt a baja vele: a csapat nem boldogult ezzel a konstrukcióval, ezért az időmérő edzésen a Q2-ben megpróbáltak a szuperlágy keverékkel gyorskört autózni, hogy ezzel jussanak tovább a Q3-ba.

Azonban ez a taktika nem működött, ráadásul a versenyen is küszködtek az új abroncsokkal. Adrew Shovlin, a Mercedes vezető mérnöke elmondta, a Kanadai Nagydíjra szeretnék megoldani a problémákat, hogy ilyen ne forduljon elő többet a hiperlágy gumikkal.

„Ezen dolgoztunk a héten” – mondta. „Láttunk már másokat is hullámvölgyben hasonló szituációban de a Red Bull és a Ferrari most határozottan erősebbnek tűnt.”

„Van néhány ötletünk, hogy mi ment rosszul, és most dolgozni fogunk, hogy ezeket megértsük. Montrealra túl kell lennünk a problémán.”

„Ugyanazok a gumik lesznek, szóval lehetnek hasonló gondjaink. Meg kell győződnünk arról, hogy ne legyünk kitéve ezeknek. Ha Montrealban nincs meg a tempó, és a tapadással küszködünk, akkor nagyon könnyen megelőznek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!