A Mercedes vétója sem akadályozhatja meg a Red Bull terveit? - F1VILÁG.HU

A Mercedes vétója sem akadályozhatja meg a Red Bull terveit?

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko bízik abban, hogy hamarosan döntés születik arról, 2022-től befagyasztják a motorfejlesztéseket a Forma-1-ben.

Ahogyan arról az F1Világ.hu már többször beszámolt, a Red Bull Forma-1-es jövője múlhat azon, hogy a csapatok támogatják-e az energiaital-gyárosok törekvéseit.

Az osztrákok jelenlegi motorpartnere, a Honda a szezon végén kivonul az F1-ből, a Red Bull és testvércsapata, az AlphaTauri azonban 2021 után is a japánok erőforrásait használná – ehhez azonban elengedhetetlen lenne a motorfejlesztések befagyasztása.

HETEKEN BELÜL DÖNTÉS SZÜLETIK

Bő egy hete a csapatok egyeztettek a kérdésben, ám végül nem sikerült dönteni – Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója akkor azt mondta: „Az a megállapodás, ami létezett még pénteken, már nem volt meg hétfőn.”

Úgy tűnik, a Motorsport Világtanács (WMSC) február 21-i ülésén születhet döntés a kérdésben, a Red Bullnál pedig továbbra is optimisták.

„A csapatok részéről 10-ből 6 szavazatra van szükségünk – egyszerű többségre” – mondta Marko az F1-Insider.com című lapnak.

„Feltételezésem szerint a Red Bull és az AlphaTauri mellett a Ferrari három csapata, a Ferrari, az Alfa Romeo, a Haas, illetve a Renault is bele fog menni.”

LEHET, HOGY A MERCEDES BELEEGYEZÉSÉRE NEM IS LESZ SZÜKSÉG

A Red Bullnál tehát lényegében csak attól tartanak, hogy a Mercedes nem megy bele a megállapodásba – ám lehet, hogy még ez sem akadályozhatja meg tervében az osztrák istállót. Toto Wolff, Mercedes csapatfőnöke mindazonáltal korábban jelezte, hajlandóak az egyezségre.

„Ha a fejlesztések befagyasztása szükséges ahhoz, hogy a Red Bull-Honda itt maradjon, támogatni fogjuk” – fogalmazott.

Marko hozzátette, ha végül megvétóznák a befagyasztást az ellenfelek, vagy az FIA nemet mondana, a Red Bull részéről „nem lenne értelme az F1-ben maradásnak”.

„De pozitívan gondolkodom. Azt gondolom, a motorfejlesztések befagyasztása csak formalitás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!