A Mercedes visszavágásra készül Monzában

A Mercedes vezetése úgy véli, hogy egyszeri eset volt a csalódást keltő Belga Nagydíj, és nem lát okot arra, hogy ne térhetne vissza nyerő formájához a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon.


A Mercedes vezetése úgy véli, hogy egyszeri eset volt a csalódást keltő Belga Nagydíj, és nem lát okot arra, hogy ne térhetne vissza nyerő formájához a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon.

Lewis Hamilton nagy esélyesként várhatta a múlt hétvégi futamot Spában, ahol már az első körben elvesztette vezető pozícióját Sebastian Vettellel szemben, majd Fernando Alonsót sem tudta maga mögött tartani, így be kellett érnie a harmadik hellyel.

Mindezek ellenére a csapat vezetője, Ross Brawn úgy gondolja, semmi ok a pánikra, ugyanis megvan a magyarázata annak, ami a hétvégén történt Belgiumban.

„Nem hiszem, hogy megfelelően készítettük volna fel az autót Spára” – mondta a szakember, mikor arról kérdezték, hogy hova tűnt a W04-es kódszámmal ellátott versenygép ereje.

„Az autó péntektől kezdve nem volt olyan eredményes, mint az elmúlt versenyeken volt. Hogy ez a beállítások miatt, vagy más módosítások miatt volt így, még meg kell vizsgálnunk.”

„Az idei évben általában nagyon jól korelláltak a szélcsatornában és a pályán kapott eredményeink, és az aerodinamikai csomagunk mindig azt hozta, amire számítottunk.”

„Azonban az első szektorban nem voltunk elég jók, a teljesítményünk az Eau Rouge-on keresztül gyenge volt, de az autónk tapadásával nem volt gondunk a gyors kanyarokban, ami egy kis előnyt jelentett.”

„A gumikat érintő megszorítások is keményebbek, mint voltak, aminek szintén kihatása lehetett a teljesítményünkre. Most végig kell mennünk mindenen, hogy megértsük, mi volt a gond, és mit kell tennünk ahhoz, hogy átlendüljünk ezen.”

Miközben Hamilton szerint a kis leszorítóerőt igénylő monzai pálya sem fog feküdni a Mercedesnek, Brawn szerint minden okuk megvan arra, hogy azt gondolják, jól fognak menni Olaszországban, jóllehet tisztában van azzal, hogy ismét kemény ellenfél lesz a Red Bull.

„A rajttól kezdve nagyon gyorsak voltak itt Spában” – mondta. „A múltban azt lehetett mondani róluk, hogy voltak olyan pályák, amiken gyengélkedtek, de sokat dolgoztak, hogy kiküszöböljék mindezt, és mára sebezhetetlenek.”

Ami pedig a bajnoki esélyeiket illeti, Brawn szerint még semmi nincs eldöntve.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!