A Mercedes vizsgálatot indít Schumi kiesése miatt - F1VILÁG.HU

A Mercedes vizsgálatot indít Schumi kiesése miatt

A Mercedes megerősítette, hogy az egyik kerékanya elvesztése miatt volt kénytelen idő előtt feladni a küzdelmet Michael Schumacher a Maláj Nagydíjon.


A Mercedes megerősítette, hogy az egyik kerékanya elvesztése miatt volt kénytelen idő előtt feladni a küzdelmet Michael Schumacher a Maláj Nagydíjon.

A vezetőség elmondta, hogy még nem találkozott ilyen problémával, ezért vizsgálatot indít az ügyben.

 

“Michael kiváló pozícióban autózott a rajtot követően, ahol két helyet is előreugrott, és egy kiváló verseny elé néztünk, de sajnos megváltozott a helyzet” – mondta a csapat vezetője, Ross Brawn.

„Az autó elvesztette az egyik kerékanyát, ami egy olyan probléma, amivel korábbam még soha nem találkoztunk.”

“A kerékanyákat duplán ellenőrizzük a rajtrácson, így ki kell vizsgálnunk az ügyet, és meg kell tennünk a szükséges lépéseket, hogy ilyen, és ehhez hasonló eset többé ne fordulhasson elő a jövőben.”

Schumacher a nyolcadik helyről indult, ám már a rajtnál két pozíciót nyert, és a hatodik helyen tanyázott, mikor az egyik kanyar kijáratánál megmozdult az autója, veszített erejéből, és néhány száz méter után leparkolt a pálya szélére.

„Bosszantó, hogy nem tudtam befejezni a futamot, de sajnálatos módon a bal hátsó kerékanyám meglazult, és elvesztettem” – magyarázta a hétszeres világbajnok. „Az autó hirtelen instabillá vált a hatos kanyarban, és nehezen tudtam kanyarodni, nem volt hajtás.”

„Először azt gondoltam, valami a felfüggesztéssel történt, de aztán megálltam, és szemügyre vettem a kereket, ekkor vált világossá számomra, hogy hiányzik a kerékanya. Ez elég fura dolog, a teszteken soha nem volt ilyen problémánk, így mindenképpen utána kell nézni.”

Annak ellenére, hogy eddig nem úgy sikerült a visszatérése, ahogy azt sokan várták tőle, Schumacher egyáltalán nem szomorkodik, és bízik abban, hogy a következő futamon eredményesebb lesz két hét múlva Kínában.

„Természetesen be akartam fejezni a versenyt, és azt gondolom, hogy jól is alakult volna számomra, de ilyen a versenyzés, erre nagyon jól emlékszem” – folytatta.

„Nincs értelme mérgesnek lenni emiatt, el kell fogadni, hogy ez is a játék része. Legalább Nico (Rosberg) megszerezte a csapat első dobogós helyezését, és én nagyon örülök a sikerének, hiszen ez a csapat sikere is egyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes vizsgálatot indít Schumi kiesése miatt
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!