A Mercedes vizsgálatot indít Schumi kiesése miatt

A Mercedes megerősítette, hogy az egyik kerékanya elvesztése miatt volt kénytelen idő előtt feladni a küzdelmet Michael Schumacher a Maláj Nagydíjon.


A Mercedes megerősítette, hogy az egyik kerékanya elvesztése miatt volt kénytelen idő előtt feladni a küzdelmet Michael Schumacher a Maláj Nagydíjon.

A vezetőség elmondta, hogy még nem találkozott ilyen problémával, ezért vizsgálatot indít az ügyben.

“Michael kiváló pozícióban autózott a rajtot követően, ahol két helyet is előreugrott, és egy kiváló verseny elé néztünk, de sajnos megváltozott a helyzet” – mondta a csapat vezetője, Ross Brawn.

„Az autó elvesztette az egyik kerékanyát, ami egy olyan probléma, amivel korábbam még soha nem találkoztunk.”

“A kerékanyákat duplán ellenőrizzük a rajtrácson, így ki kell vizsgálnunk az ügyet, és meg kell tennünk a szükséges lépéseket, hogy ilyen, és ehhez hasonló eset többé ne fordulhasson elő a jövőben.”

Schumacher a nyolcadik helyről indult, ám már a rajtnál két pozíciót nyert, és a hatodik helyen tanyázott, mikor az egyik kanyar kijáratánál megmozdult az autója, veszített erejéből, és néhány száz méter után leparkolt a pálya szélére.

„Bosszantó, hogy nem tudtam befejezni a futamot, de sajnálatos módon a bal hátsó kerékanyám meglazult, és elvesztettem” – magyarázta a hétszeres világbajnok. „Az autó hirtelen instabillá vált a hatos kanyarban, és nehezen tudtam kanyarodni, nem volt hajtás.”

„Először azt gondoltam, valami a felfüggesztéssel történt, de aztán megálltam, és szemügyre vettem a kereket, ekkor vált világossá számomra, hogy hiányzik a kerékanya. Ez elég fura dolog, a teszteken soha nem volt ilyen problémánk, így mindenképpen utána kell nézni.”

Annak ellenére, hogy eddig nem úgy sikerült a visszatérése, ahogy azt sokan várták tőle, Schumacher egyáltalán nem szomorkodik, és bízik abban, hogy a következő futamon eredményesebb lesz két hét múlva Kínában.

„Természetesen be akartam fejezni a versenyt, és azt gondolom, hogy jól is alakult volna számomra, de ilyen a versenyzés, erre nagyon jól emlékszem” – folytatta.

„Nincs értelme mérgesnek lenni emiatt, el kell fogadni, hogy ez is a játék része. Legalább Nico (Rosberg) megszerezte a csapat első dobogós helyezését, és én nagyon örülök a sikerének, hiszen ez a csapat sikere is egyben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései