Friss hírek

A Mercedes zivatart remél a versenyre

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy érzi, nem sikerült mindent kihozniuk a Mercedesből a Stájer Nagydíj időmérő edzésén, azonban bízik benne, hogy a versenyen ez másképp lesz.

A Stájer Nagydíj időmérő edzését Max Verstappen nyerte, a két Mercedes, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton mögötte zárt a 2. és 3. helyen, ám előbbi pilóta 3 rajthelyes büntetése miatt csak az 5. pozícióból kezdheti meg a vasárnapi versenyt. 

Wolff szerint nem volt ideális kvalifikációjuk, de a pilóták remek teljesítményt nyújtottak. 

„Ez egy csalódást keltő időmérő volt” – nyilatkozta Wolff. Megvolt a tempó az autóban, de nem sikerült ezt a harmadik kvalifikációs szakaszban a pályára vinni.”

„Valtteri a büntetés ellenére minimalizálta a „károkat”, az 5. helyről fog rajtolni, és jó esélyei vannak a közepes gumikkal az első etapban. Lewis erős köröket teljesített, az adatokat megnézve nem tudjuk, hogy hol lehetett volna még időt nyerni.”

A kérdésre, mit szeretne a vasárnapi Stájer Nagydíjon, Wolff így válaszolt: „Egy kis bizonytalanságnak örülnék. Remélem, egy kis zivatar felkavarja a történéseket, akkor mindenki jól szórakozna.”

„Mindkét autó a közepes gumikkal rajtol vasárnap, és általában a versenyen erősebbek vagyunk ebben a szezonban, mint az időmérőkön. Úgy gondolom, az autónk gyors, és van néhány opciónk a stratégiát illetően. Ez egy izgalmas délután lesz, kemény versenyzéssel, ahol az időjárás is szerepet játszhat. Nagyon várom!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!