A Mercedesek kerültek az élre a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

A Mercedesek kerültek az élre a Hungaroringen

HIRDETÉS
Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj péntek délutáni, második szabadedzésén. A finn pilóta 27 ezredmásodperccel volt jobb, mint a 2. helyen végző Lewis Hamilton. A világbajnoki éllovas Max Verstappen 3 tized lemaradással csak 3. lett.
2021 Hungarian Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A Forma-1 mezőnyét nyári forróság – 33°C-os levegő, és közel 60°C-os aszfalt – fogadta a Hungaroringen, és természetesen a második szabadedzésen is 60 perc állt a versenyzők rendelkezésére.

Míg az első gyakorláson Max Verstappen volt a leggyorsabb, addig a délután 3 órakor megtartott második tréninget már a Mercedesek uralták: Valtteri Bottas 1 perc 17,012 másodperces idővel végzett az élen. A finn mindössze 27 ezreddel volt gyorsabb, mint a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton.

Verstappen ezúttal a 3. helyre szorult: a Red Bull holland pilótája panaszkodott is az autóra, és végül 3 tizedes hátránnyal zárta a gyakorlást.

Remekül szerepeltek az Alpine versenyzői: Esteban Ocon a 4. helyen zárt, míg Fernando Alonso 7. lett. Kettejük között Sergio Perez és Pierre Gasly végzett, míg a legjobb 10 Sebastian Vettel, Lando Norris és Lance Stroll nevével egészült ki.

A vártnál gyengébb formát mutattak a Ferrarik: Charles Leclerc csak 11. lett, néhány századdal megelőzve csapattársát, Carlos Sainzot. Az olasz istálló autói 1,4 másodperccel voltak lassabbak, mint a Mercedesek.

Ezúttal sem remekelt Daniel Ricciardo, aki a McLaren versenygépével csak a 13. pozícióban zárt.

Az első szabadedzésen balesetet szenvedő Yuki Tsunoda egyetlen kört sem tudott megtenni délután.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj programja szombat délben folytatódik a 2. szabadedzéssel, míg az időmérőt 15 órától rendezik a Hungaroringen.

A második szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Forrás: Formula 1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!