A Mercedesek kezdtek a legjobban Malajziában - F1VILÁG.HU

A Mercedesek kezdtek a legjobban Malajziában

HIRDETÉS

Nico Rosberg nyerte a Maláj Nagydíj első szabadedzését, őt csapattársa, Lewis Hamilton követi a második helyen, a harmadik leggyorsabb pedig Kimi Räikkönen volt a Ferrarival.


Nico Rosberg nyerte a Maláj Nagydíj első szabadedzését, őt csapattársa, Lewis Hamilton követi a második helyen, a harmadik leggyorsabb pedig Kimi Räikkönen volt a Ferrarival.

A Maláj Nagydíj első szabadedzésén a versenyzők kipróbálhatták a pályán végzett módosításokat – a tavalyi év óta újraaszfaltozták a helyszínt, eltüntették a buckákat, valamint néhány kanyaron is enyhébb módosítást végeztek.

„A pálya teljesen sima!” – osztotta meg első tapasztalatait Daniil Kvyat a csapatrádión.

Rögtön az edzés elején nagyobb ijedtség járta át a bokszutcát, amikor Kevin Magnussen Renault-ja kigyulladt, így a dán pilótának rendkívül gyorsan kellett kiugrania a versenygépéből. Így rögtön a tréning 12. percében piros zászló lépett érvénybe, hogy feltakaríthassák az eset nyomait. A Renault egyébként gyorsan és megfelelően kezelte a helyzetet, így szerencsére senki nem sérült meg az incidens során. A mezőny többi része így csak amiatt aggódhatott, hogy közel negyed órát veszítettek a tréning hasznos idejéből.

Mivel a szombati időmérő edzés jóval később kezdődik majd, egészen pontosan 7 órával később (magyar idő szerint délelőtt 11-kor), ezért a körülményekben jelentős változás tapasztalható majd az első gyakorláson látottakhoz képest.

A többiek egyelőre nem bírtak a Mercedesszel: Rosberg 1:35.227-es időeredménnyel végzett az élen, 0,5 másodperccel Lewis Hamilton előtt. Mögöttük a két Ferrari zárt Kimi Räikkönen-Sebastian Vettel sorrendben, ám az ő hátrányuk már több mint 1 másodperc Rosberghez képest.

Az év második felében már jobb eredményekre számító McLaren egyelőre jól kezdett: Fernando Alonso az ötödik, Jenson Button pedig a 10. pozícióban végzett. Alonso mögött a két Red Bull, Daniel Ricciardo és Max Verstappen zárt, hátrányuk már több mint 1,5 tizedmásodperc az élen állóhoz képest, őket pedig a két Force India, Nico Hülkenberg és Sergio Perez követi a 8-9. helyeken.

A mezőny két legszorgalmasabb versenyzője Daniil Kvyat és Esteban Ocon voltak, ők 29, illetve 28 kört teljesítettek az edzés során – a Manor újonc pilótája már az első gyakorláson mindent megtett annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljön a hétvégére, és kellő mennyiségű kilométert (és tapasztalatot) gyűjtsön az autóval.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!