Orosz Nagydíj

A Mercedesnek fekszik a monacói versenypálya

A Mercedes versenyzőpárosa abban bízik, a monacói utcai versenypálya fekszik majd a csapat idei versenyautójának, és a barcelonai hétvégével ellentétben ismét a legjobb helyekért harcolhatnak majd.A Mercedes versenyzőpárosa, Michael Schumacher és Nico Rosberg abban bízik, a jövő hétvégi Monacói Nagydíjnak otthont adó utcai versenypálya fekszik majd a csapat idei versenyautójának, és a barcelonai hétvégével ellentétben ismét a legjobb helyekért harcolhatnak majd.

Bár a csapat idén eddig mindössze egyszer állhatott dobogóra, a pilóták bíznak abban, hogy a monacói versenypálya karakterisztikája kedvez a W03-as versenygép erősségeinek.

„Mindig gyors voltam ezen az utcai helyszínen, és hiszem, hogy jó eredményt érhetünk itt el jövő hétvégén” – nyilatkozta Nico Rosberg.

„A pálya természete feküdhet az autónknak, de ahogy azt a szezon eddig eltelt versenyein láthattuk, a gumikezelés kulcsfontosságú lesz. Miután eddig öt különféle csapat tudott nyerni idén, legalább 10 versenyző esélyes arra, hogy nyerjen Monacóban, szóval az utóbbi évek egyik legérdekesebb versenye várhat ránk.”

A Mercedes másik versenyzőjének, Michael Schumachernek esélyei jelentősen lecsökkentek azt követően, hogy a Bruno Sennával történt ütközést követően a versenybírók öt rajthelyes büntetéssel sújtották még Barcelonában. A hétszeres világbajnok ennek ellenére optimistán várja a bajnokság hatodik állomását.

„Valahányszor odautazunk, alig várom már, hogy végre pályára guruljak és vezessek” – mondta a német.

„Természetesen az, hogy tudom, öt hellyel hátrébbról rajtolok majd, nem ad hozzá túl sok jót ehhez az érzéshez, de ez azt jelenti, hogy egyszerűen csak még keményebben kell próbálkoznom. Szinte biztos vagyok benne, hogy Monacóban jók lehetünk majd, köszönhetően a kemény munkának. Mindenki szorgalmasan dolgozott azért, hogy fejlesszünk az autón. Tehát jó lenne a legtöbbet kihozni ebből a hétvégéből!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS