A Mercedesnek fogalma sincs, Hamilton hogyan futotta meg a leggyorsabb kört - F1VILÁG.HU

A Mercedesnek fogalma sincs, Hamilton hogyan futotta meg a leggyorsabb kört

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatánál a mai napig nem értik, Lewis Hamilton hogyan tudta megfutni a vasárnapi Brit Nagydíj leggyorsabb körét 32 körös, jócskán elhasználódott kemény keverékű abroncsokon.
2019 British Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes

A Mercedes másik versenyzője, Valtteri Bottas 7 körrel a silverstone-i verseny leintése előtt a bokszba hajtott egy garnitúra használt lágy gumiért, ezzel próbálta megfutni a futam leggyorsabb körét, és bezsebelni az azért járó extra pontot.

Hamiltont szintén kihívták kerékcserére, ő azonban úgy döntött, a pályán marad, mert nem akart kockáztatni a bokszban. Végül a verseny utolsó körében megfutotta a leggyorsabb kört, így övé lett az extra pont.

„Az a leggyorsabb kör a 32 körös kemény gumikon nagyon meglepő volt” – ismerte el Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Szinte röhögnünk kellett, mert a mérnökeinknek van ez az új prezentációjuk a vasárnap reggeli meetingeken, ami lényegében azt mondja, hogy ’nincs szükség rámenni a leggyorsabb körre, semmi értelme’. Erre előáll egy ilyen körrel. És ettől az összes adatunk ostobaságnak tűnik. De egyszerűen ilyen képességekkel rendelkezik.”

Hamilton a verseny után elismerte, ő maga is meglepődött azon, hogy sikerült jobb kört futnia Bottasnál.

„Őszintén szólva nem tudtam, hogy képes leszek-e felülmúlni azt az időt” – mondta a listavezető.

„1:29,0-s, 1:29,1-es köröket futottam, ő pedig, ahogy hallottam 1:27,4-est. Szóltam a rádión, hogy megpróbálom. Azt hiszem, először eléggé vonakodtak, de azt mondták, próbáljam meg. Az előtte lévő körben egy kicsit visszavettem, hogy lehűtsem a gumikat, majd nekilódultam. A gumik életre keltek, tényleg fantasztikus volt. A jobb elsőn volt némi hólyagosodás, egy kicsit ideges is voltam emiatt, de ezt leszámító óriási volt.”

James Vowles, a Mercedes vezető stratégája szintén Hamilton képességeit méltatta.

„Egyszerűen fogalmunk sincs, Lewis hogyan futotta meg a verseny leggyorsabb körét 32 körös, kemény keverékű gumikon” – nyilatkozta a szakember.

Hirdetés

„Teljesen használt volt már az a kemény keverék, mégis fantasztikus kört rakott össze. Szép munka volt, de fogalmunk sincs, hogyan csinálta.”

„Mivel nem gondoltuk, hogy ezekkel a 32 körös kemény gumikkal megfutja a leggyorsabb kört, azt terveztük, hogy kihívjuk őt a verseny vége felé egy extra kiállásra. Ingyen kerékcsere lett volna, mert Valtterinek mögötte mindenképp ki kellett állnia, hiszen egészen addig csak a közepes gumikat használta.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!