Friss hírek

A Mercedesnek sincs magyarázata Hamilton katari remeklésére

A Mercedes Forma-1-es csapatának sincs magyarázata arra, hogyan tudott Lewis Hamilton közel fél másodperces előnnyel Max Verstappen előtt végezni a múlt hétvégi Katari Nagydíj időmérő edzésén.

A brit versenyző 14 pontos hátránnyal érkezett meg Dohába, az időmérő edzésen azonban elképesztő teljesítményt nyújtva szerezte meg a pole pozíciót, a vasárnapi versenyen pedig viszonylag simán nyerni tudott. Hamilton hátránya így két futammal a szezon vége előtt 8 pontra csökkent.

A Mercedes mérnökigazgatója elárulta, maguk sem tudják, Hamilton hogyan tudott ilyen pazar teljesítményt nyújtani Katarban.

Hirdetés
 

„Azt gondoltuk, hogy jók lehetünk itt, viszont a hátralévő háromból ez volt az a pálya, amely miatt talán a legjobban aggódtunk” – mondta Andrew Shovlin. „Szombat délelőttől kezdve viszont úgy tűnt, Lewis mindent kontroll alatt tart.”

„Nagyon nehéz megjósolni azt, hogy a különbség egy tized vagy két tized körül alakul-e, ami még mindig marginális különbség. Arra nem gondoltunk, hogy ilyen jelentős előnyben lehetünk, és az egész az utolsó gyorskörben jött.”

„Az 1-es kanyar jó volt, és azt mondta, onnantól kezdve jött magától az egész. Nagyon formában van jelenleg. Elvégezhetjük az összes szimulációnkat, de semmi sem magyarázza azt, miért végzett ennyivel Max előtt. Alapvetően csak rajta múlt, nagyon mélyre ásott, és csinálta, amit csinálnia kellett.”

A katari remeklés egy héttel az interlagosi dominancia után következett, ahol Hamilton a rajtbüntetések ellenére átgázolt a mezőnyön, és simán nyerte a futamot.

„Azt gondolom, a brazíliai volt a legjobb verseny, amit valaha láttam tőle. Az időmérő pedig, az a kör hihetetlen volt… Ha belegondolunk, milyen közel volt eddig hozzánk a Red Bull… Most pedig a rajttól a célig kontroll alatt tartotta a versenyt” – folytatta Shovlin, aki bevallotta, nagy önbizalmat ad a Mercedes csapatának az, hogy egy hétszeres világbajnok ül az autójukban.

„Igazából nem is kellett olyan keményen dolgoznia, mint azt gondoltuk. De Lewis pontosan tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy megnyerje ezeket a bajnoki címeket, és a csapat is tudja. Az, hogy ő benne ül az autónkban, óriási magabiztosságot ad nekünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedesnek sincs magyarázata Hamilton katari remeklésére
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!