A Mercedesnél érződik a FRIC hiánya

Míg a Red Bull versenyzőt nem hátráltatta különösebb a FRIC-rendszer hiánya, a Mercedes pilótái, Nico Rosberg és Lewis Hamilton elismerték, nehezebb dolguk volt ma, mint korábban.


Míg a Red Bull versenyzőt nem hátráltatta különösebb a FRIC-rendszer hiánya, a Mercedes pilótái, Nico Rosberg és Lewis Hamilton elismerték, nehezebb dolguk volt ma, mint korábban.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szigorítása miatt a hockenheimi hétvégére minden csapat eltávolította autóiból az összekapcsolt első és hátsó felfüggesztést, azaz az úgynevezett FRIC-rendszert.

F1-es berkekben az a hír járja, a Mercedes eszköze működött a leghatékonyabban a mezőnyben, a csapat versenyzői pedig elismerték, bizony nehezebb dolguk van a FRIC hiánya miatt.

„Egyszerűen nehezebb ráérezni most az autóra” – mondta Hamilton az első edzésnap végén, Hockenheimben.

„Szóval tényleg keményen próbálkozunk azon, hogy a lehető legjobban beállítsuk.”

A brit hozzátette, a rendkívül magas hőmérséklet sem segítette őket Németországban.

„Nehéz volt megtalálni az egyensúlyt, mivel a pálya olyan forró volt – és ez egyébként is egy nagyon trükkös helyszín. Most az autó egy kicsit más, hiszen mindenki változtatott rajta egy kicsit. A beállítások is más irányt vettek, de még így is élvezetes vezetni.”

Amikor Hamiltont arról kérdezték, a FRIC-rendszer hiányának tudható-e be, hogy a Red Bull látszólag közelebb került hozzájuk, így felelt: „Szerintem holnap kiderül majd. Most tényleg nem tudom megmondani.”

Hamilton csapattársa, Nico Rosberg hozzátette, az új technikai direktíva bizony összekuszálja egy kicsit az erőviszonyokat.

„Az biztos, hogy a FRIC-rendszer nélkül némiképp megváltoznak az erőviszonyok. Vannak új kihívások az autó kiegyensúlyozását tekintve” – mondta a német.

„Sikerült fejlődnünk ma, délelőtt elégedett voltam az autóval, kipróbáltunk néhány dolgot.”

„Más most vezetni, mint eddig, szóval van még munka bőven, alkalmazkodnunk kell. Egy kicsit szorosabbnak tűnt ma a mezőny, de pénteken soha nem tudhatjuk, mit csinálnak a többiek, szóval majd meglátjuk, mit hoz a holnap, illetve a vasárnap.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS