IMOLAGP

A Mercedesnél is voltak motorgondok az első teszthéten

2020 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 2 - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes aero rakes
Habár úgy tűnt, a Mercedes W11-es versenyautója igazán megbízhatóan teljesített az előszezoni tesztek első három napján, a német istállónak voltak azért gondjai V6-os motorjával.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas az eddigi három tesztnapból kettőn a leggyorsabbak voltak, ráadásul a Mercedes új, W11-es versenyautójával folyamatosan róni tudták a köröket Barcelonában. A Ferrari viszont nem villogott az első teszthéten, ráadásul Sebastian Vettel alatt pénteken motorhiba miatt meg is állt az SF1000-es versenygép.

Habár a Mercedes látszólag problémák nélkül teljesítette a tesztet, később kiderült, a második tesztnapon felmerült elektronikai probléma valójában sokkal komolyabb volt az ezüstnyilak részéről, mint azt a csapat jelezte. Úgy tudni, maga az erőforrás hibásodott meg, amit ki is kellett cserélni az autóban.

A Mercedes motorfőnöke, Andy Cowell néhány hete elismerte, az új aggregátfejlesztése nem ment teljesen simán.

A Williams újonca, Nicholas Latifi szintén problémás napot teljesített pénteken, az ő autójában is ki kellett ugyanis cserélni a Mercedes V6-osát.

Nemcsak a Ferrarinál és a Mercedesnél volt szükség motorcserére, Alex Albon Red Bulljában szintén ki kellett cserélni a Honda erőforrását. A japán gyártó aztán ellenőrizte a motort, és kiderült, hogy minden rendben vele, így azt visszaszerelték az RB16-osba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!