A Mercedesnél köthet ki a Williams volt főszponzora - F1VILÁG.HU

A Mercedesnél köthet ki a Williams volt főszponzora

A legfrissebb sajtóhírek szerint a Mercedes támogatója lehet a 2020-as Forma-1-es idény során a Williams korábbi névadó szponzora, a ROKiT.

A Williams néhány hete jelentette be, hogy szakít fő támogatójával, így annak logói idén már nem lesznek jelen az eladósorba került istálló versenyautón – ez pedig jó eséllyel azzal jár, hogy a Williams versenygépeinek kinézete is megváltozik majd a jövő hétvégi idénykezdetre.

A RaceFans értesülései szerint hiába a Williamsszel való szakítás, a ROKiT nem tűnik el a Forma-1-ből: akár már az Osztrák Nagydíjon megjelenhetnek logói a Mercedes autóin!

Úgy tudni egyébként, hogy a Williams jogi lépéseket tesz azért, mert a ROKiT felbontotta szerződésüket – mely éves szinten mintegy 25 millió dollárt jelentett a grove-i istállónak.

A RaceFans szerint a Williams csapatát az is nagyon meglepte, hogy motorbeszállítójukhoz, a Mercedeshez pártol át a telekommunikációs vállalat.

„Abszolút sokkolt minket, hogy egy csapat, akivel régóta együttműködünk, leszerződik a ROKiT-tel, főleg annak tudatában, ami történt” – idézi a lap egyik williamses forrását.

A hírek szerint a ROKiT tárgyalt a Racing Ponttal, a Haasszal, sőt, a Ferrarival is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!