Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Mercedesnél nagyon tartanak Ricciardótól

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint a vasárnapi Belga Nagydíjon nagyon oda kell majd figyelniük Daniel Ricciardóra, az ausztrál ugyanis autója beállításainak köszönhetően okozhat meglepetést az első körben.

Ricciardo remekül szerepelt a szombati időmérő edzésen, hiszen a két Mercedes és Max Verstappen mögött a 4. rajthelyet szerezte meg.

A Renault egy alacsony leszorítóerős konfigurációval dolgozik ezen a hétvégén, Spában, ami azt jelenti, hogy autói a pálya egyeneseiben különösen gyorsak. Ezt pedig Ricciardo kihasználhatja majd az első körben.

Toto Wolff azt mondja, megvan az esélye annak, hogy Ricciardo megpróbál majd az élre törni a Les Combes nevű kanyar előtt, a hosszú egyenes végén.

„Az igazán érdekes autó Ricciardóé, aki alacsony leszorítóerejű konfigurációt használ, és aki messze a leggyorsabb volt az egyenesekben” – mondta Wolff.

„Úgy hiszem, hogy belekerülhetünk egy olyan helyzetbe, mint pár éve a Force Indiával, miszerint jó pár autó egyserre próbál majd eljutni az 1-es kanyarig. Érdekes lesz majd, hogyan alakul majd a stratégia.”

Maga Ricciardo azt mondja, a Mercedes és a Red Bull versenytempója jobb, mint az övé, ez azonban nem fogja megakadályozni abban, hogy támadást indítson a rajt után.

„Nyilvánvaló, hogy idén, vasárnaponként eddig Max és a két Mercedes a saját ligájában versenyzett eddig” – mondta az ausztrál. „Szóval szerintem valami extrára lenne szükség ahhoz, hogy tartsuk velük a lépést a teljes távon.”

„De erősek vagyunk az első és a harmadik szektorban. Ha tehát előre kerülhetünk, akkor ez egy olyan pálya, ahol védekezhetünk. Azt gondolom, ők a második szektorban nagyon erősek, de ott elég nehéz előzni. Meg fogom nehezíteni majd az ő, illetve a Mercedesek dolgát, ha valahogy odakerülök.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!