Friss hírek

A Mercedesnél nem értik, miért nem javíthatták meg a sérült szárnyat

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff elárulta, nem ért egyet azzal, hogy kizárták Lewis Hamiltont a Brazil Nagydíj időmérőjéről, és nem érti, ahogy korábban más csapatok, ők miért nem kaptak engedélyt arra, hogy orvosolják a problémát megsérült hátsó szárnyuk esetében.

Hamiltont időmérős eredményét azért tették semmissé a versenybírók, mert a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai delegátusa szerint versenyautója szabálytalan volt a kvalifikáció után, a hátsó szárny felső és alsó szárnylapja között ugyanis a DRS nyitott állásában a rés 85 mm-nél nagyobb volt.

Hamilton végül az utolsó helyről az 5. pozícióba küzdötte fel magát a sprintkvalifikáción, Wolff pedig szombaton elárulta, nem érti, az ő ügyüket miért jelentették azonnal a stewardoknak.

Hirdetés
 

„Bizonyos szempontból szomorú, mert vannak procedúrák a Forma-1-ben, bizonyos eljárási mód és protokoll, amit követni kell” – mondta Wolff újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak szombaton.

„Volt egy autónk, ami nem szegte meg a 85 mm-es résre vonatkozó szabályt. A terheléses teszten egy rendkívül apró mértékben [0,2 mm] elbuktunk, ami azt jelentette, hogy orvosolni tudtuk volna a problémát.”

„Láttuk ezt a Red Bull hátsó szárnya esetében is az elmúlt hétvégén… Számos bargeboard-elemünk volt, amit visszaraktunk, mert az FIA-nál megvannak a terveink. Ott van náluk a szárnyunk, szerettük is volna, ha elviszik, mert 1000 darabra szét tudják vágni. Meg sem nézhettük a szárnyat, pedig az egyszerűen megsérült az időmérő alatt.”

„Egyetlen fenti érvet sem vették figyelembe, és őszintén szólva a versenybírók tették a dolgukat. Elbuktunk egy teszten, az érveiket pedig tiszteletben kell tartanunk. Ezért is döntöttünk úgy, hogy nem fellebbezünk – pusztán filozófiai okokból.”

„Ha a versenybírók így döntenek, le kell nyelnünk.”

Wolff elárulta, azért is álltak el a fellebbezés lehetőségétől, mert azzal a teljes hétvégét veszélybe sodorhatták volna.

„Azzal a teljes hétvégi eredményt kockára tettük volna” – mondta a szakember.

„A múltban láthattuk, hogy a csapatoknak engedélyt adtak az efféle javításokra a sérült szárnyak esetében az időmérőn, ami ugyanúgy a parc ferme hatálya alá esik. Mi úgy hisszük, hogy a szárnyunk a pályán sérült meg, ám inkább jelentették az ügyet a versenybíróknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!