Friss hírek

A Mercedesnél sem tudják, miért füstölnek motorjaik

Egyelőre még a Mercedesnél sem tudják, miért füstölögnek V6-os erőforrásaik idén már sokadik alkalommal nem sokkal azt követően, hogy pályára gurulnak.

A jelenség már a Red Bull Ringen is felütötte a fejét a Racing Point versenyautóinak esetében, a Hungaroringen pedig Valtteri Bottas és Lewis Hamilton Mercedese is füstölgött az edzések elején.

A kérdést természetesen Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is megkapta szombaton – ám egyelőre ő sem tudott kielégítő választ adni.

„Akkor látható ez a füst, amikor az olajtank kezdetben tele van töltve. Valamilyen probléma van, ami miatt kikerül némi olaj” – magyarázta a szakember a Magyar Nagydíj időmérő edzése után újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak Wolff.

„Úgy tűnik, hogy amikor teljesen teletöltjük, valamennyi kiszökik. A régebbi Mercedes-motorokkal ilyet nem tapasztaltunk, szóval nekünk is meg kell még értenünk a problémát.”

„Nem jelent megbízhatósági kérdést, aminek örülök. Silverstone-ban talán majd meg tudom válaszolni, hogy mi is ez, mert jelenleg még nem tudjuk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!