A Mercedesnél szentül hiszik, versenyt nyerhetnek idén a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

A Mercedesnél szentül hiszik, versenyt nyerhetnek idén a Forma-1-ben

A Mercedes Forma-1-es csapatának mérnökigazgatója, Andrew Shovlin továbbra is szentül hiszi, hogy még az idei szezonban képesek lesznek arra, hogy újra versenyt nyerjenek.

A német istálló számára rendkívül nehezen indult a 2022-es idény, az új technikai szabályok szerint megépült W13-as kódjelű versenyautóval ugyanis rengeteg probléma volt, és egész egyszerűen képtelen volt arra, hogy az élmezőnyben harcoljon. A Mercedesnél minden tudásukat latba vetették, hogy előrelépjenek, és az elmúlt időszakban mutatott teljesítmény és eredmények bizony arra utalnak, sikerült komoly fejlődést elérni.

Bár az ezüstnyilak még nincsenek a Ferrari vagy a Red Bull szintjén, a csapatnál hisznek abban, képesek lesznek közelebb kerülni a két topcsapathoz – ha pedig tovább tudnak faragni a hátrányukon, jönni fognak a győzelmek is.

„Én mindig is hittem abban, hogy nyerhetünk versenyeket az idei szezonban, és a csapat is így áll hozzá” – mondta Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója. „A fejlesztési rátánknak hála a senki földjéről, a középmezőnyből jutottunk el odáig, hogy ott lihegtünk a Red Bull és a Ferrari sarkában a legutóbbi versenyeken.”

„Jelenleg még nem vagyunk elég gyorsak. További 2-3 tizedmásodpercre lesz leszükségünk, és arra fókuszálunk, hogy faragjunk a lemaradásunkból. Amint lesz egy olyan autónk, mely hozni tudja ezt a szintet, jönni fognak a győzelmek is.”

A Mercedes a Brit Nagydíjon egy jelentős fejlesztési csomagot vitt pályára, Shovlin pedig azt mondja, nagyon biztató volt látni azt, hogy az újítások a várt teljesítményt hozták.

„Az év korai szakaszában a középmezőnyben versenyeztünk, ide kvalifikáltuk magunkat. Ahhoz, hogy eljussunk oda, ahol most tartunk, remek fejlesztéseket mutattunk, és a legbiztatóbb dolog az, hogy már értjük, hogyan is fejlesszük a jelenlegi szabályok keretein belül. Az a fejlesztési csomag, amit Silverstone-ba vittünk, úgy teljesített, ahogy vártuk, de az idei szabályok mellett egy kicsit más az önbizalom azzal kapcsolatban, hogy kifejlesztünk egy csomagot, feltesszük az autóra, és megnézzük, hogyan teljesít. Sok olyan évünk volt, amikor képesek voltunk erre, de ami igazán biztató volt Silverstone-ban, hogy láttuk, hozza a teljesítményt a csomagunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!