A Mercedesnél tudják, hátrányban lesznek hétvégén

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, csapata hátrányból várhatja a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjat, amiért eltiltása miatt nem vehetett részt a múlt heti silverstone-i teszten.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, csapata hátrányból várhatja a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjat, amiért eltiltása miatt nem vehetett részt a múlt heti silverstone-i teszten.

A brackley-i gárda azért nem lehetett ott a háromnapos gyakorláson, mert még május közepén megszegte a Sportszabályzatot azzal, hogy a Pirelli felkérésére 2013-as autójával tesztelt három napon át Barcelonában.

A múlt heti fiatalok tesztjén a Forma-1 csapatainak lehetőségük volt arra, hogy kipróbálják azokat a gumikat, melyekkel a Pirelli Magyarországra érkezik. Az olasz gumigyártó a 2012-es gumiszerkezetet ötvözte az idei keverékekkel, a mezőny pedig először a Hungaroringen használja majd élesben ezeket a termékeket.

Toto Wolff elismerte, a Mercedest érzékenyen érintette, hogy nem próbálhatta ki az új gumikat, így mindent megtesznek azért, hogy a hétvégén felzárkózzanak.

„Nem kergetünk illúziókat, pontosan tudjuk, hogy a magyarországi hétvégén rengeteg kihívással kell megküzdenünk”
– mondta a német istálló motorsport-főnöke.

„Először is a pénteki edzésnapon extra házi feladat vár ránk, meg kell ugyanis értenünk, az új gumik hogyan működnek az autóval. Aztán meg kell birkóznunk a magas hőmérséklettel, a nagy kihívást jelentő pályával, illetve a lágy- és közepes keverékű Pirelli-abroncsokkal.”

„A nürburgringi versenyen túlmelegítettük az abroncsokat, így szeretnénk minimálisra csökkenteni annak esélyét, hogy ezek a problémák Magyarországon is gondot okoznak majd – ahol a pályahőmérséklet szintén nagyon magas lesz.”

„A csapat a németországi hétvége óta keményen dolgozott azon, hogy javítson a helyzeten, és majd meglátjuk, az új gumik miképp befolyásolják a dolgot.”

A Mercedes a múlt heti tesztet követően megkapta a Pirellitől azokat az adatokat, melyeket a gumigyártó az új abroncsokról gyűjtött, Wolff szerint azonban ettől még nem lesz könnyű dolguk a Hungaroringen.

„Két győzelemmel és hat rajtelsőséggel a zsebünkben vágunk neki ennek a hétvégének” – magyarázta a szakember.

„Továbbra is nagyon motiváltak vagyunk, szeretnénk jó eredményt elérni a nyári szünet előtt – ezzel együtt pontosan tudjuk, hogy nagyon jól kell végeznünk a dolgunkat, hogy ez megvalósuljon.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!