Friss hírek

A Mercedesnél tudják, nem dőlhetnek hátra

Minimalizálnia kell a hibákat a Mercedes Forma-1-es csapatának, a riválisok ugyanis egyre közelebb kerülnek – ezt mondta Toto Wolff, a német gyártó motorsport-igazgatója.


Minimalizálnia kell a hibákat a Mercedes Forma-1-es csapatának, a riválisok ugyanis egyre közelebb kerülnek – ezt mondta Toto Wolff, a német gyártó motorsport-igazgatója.

Bár az elmúlt három versenyen aratott győzelemmel a Mercedes feledtetni tudta a Spanyol Nagydíjon átélt kudarcát, ahol versenyzői már a futam első körében összeütköztek, Toto Wolff elárulta, egyáltalán nem elégedettek, hiszen azóta is értékes pontokat dobtak el maguktól.

Wolff azt mondja, különösen frusztrált amiatt, hogy Bakuban sem tudták kihozni a legtöbbet lehetőségeikből, Lewis Hamilton ugyanis az időmérőn balesetet szenvedett, a futamon pedig a motorbeállításokkal küszködött, így nem állhatott fel a dobogóra.

„Bakuban nem hoztunk ki magunkból a maximumot” – mondta a szakember.

„Bizonyos pályákon már rögtön az elején megvan a ritmus – márpedig a bakui helyszín kedvező volt számunkra az erőforrás, illetve az aerodinamikai hatékonyság szempontjából. Éppen ezért kicsit csalódottan távoztunk. A csomagunk ugyanis egyértelműen versenyképes volt, és láttuk, hogy versenyzőink képesek voltak a határokat feszegetni – néha még túl is mentek ezen. És mi pont ezt akarjuk tőlük.”

„Persze igencsak könnyű lenne visszavenni egy kicsit a közelmúltbéli sikerek után, versenyzőink viszont nem így tesznek, űzik-hajtják egymást,és lépésről lépésre előreviszik a csapatot.”

„Elfogadjuk, hogy ez néha kemény hétvégéket eredményez – de ez jót tesz nekünk és a sportnak is. A prioritás számunkra az, hogy kiküszöböljük az apró hibákat, melyek pontokba kerültek nekünk helyenként.”

Wolff szerint a Mercedesnek tovább kell erősödnie, hiszen például a Williams és a Force India is egyre erősebb lesz, nem is beszélve a Ferrariról és a Red Bullról.

„Minden fegyverünket meg kell ragadnunk, hogy visszaverjük a támadásokat, mert egyre több az ellenfelünk. A Force India is nagyon erős volt legutóbb, a Williams pedig mindig gyors Spielbergben. És persze a fenyegetés folyamatos a Ferrari és a Red Bull részéről. Utóbbi ráadásul hazai versenyére készül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!