A Mercedesnél tudják, óriási még a lemaradás a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest - F1VILÁG.HU

A Mercedesnél tudják, óriási még a lemaradás a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest

HIRDETÉS
Szeretne újabb lépést megtenni a helyes irányba a Mercedes Forma-1-es csapata, mely a bakui nehézségek ellenére a legtöbbet hozta ki a legutóbbi versenyzől. Toto Wolff elismeri, még mindig óriási a hátrányuk a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest.
2022 Azerbaijan Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm George Russell

Az ezüstnyilak egy 3. és egy 4. hellyel távoztak az Azeri Nagydíjról, noha a csapat versenyzőit jelentős mértékben hátráltatta az autó túlzott pattogása a pálya tempós részein. George Russell és Lewis Hamilton viszont profitálni tudott a két Ferrari kieséséből, így értékes pontokkal gazdagodtak.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a Kanadai Nagydíjat megelőzően arról beszélt, továbbra is jelentős a hátrányuk a két topcsapathoz képest, a középmezőnytől viszont el tudtak szakadni.

„A bakui egy nehéz hétvége volt számunkra, főleg a pattogással kapcsolatos problémák miatt. Viszont sikerült maximalizálnunk a lehetőségeinket, és szolid pontmennyiséggel távoztunk Azerbajdzsánból” – fogalmazott Wolff. „Profitáltunk mások balszerencséjéből, de a megbízhatóság fontos tényező a Forma-1-ben, Brackley-ben és Brixworth-ben pedig mindenki keményen dolgozott azon, hogy mindkét autónk eljusson a célig.”

„A tempó tekintetében ismét el tudtunk szakadni a középmezőnytől, de jócskán le vagyunk maradva a két topcsapattól. Gőzerővel dolgozunk azon, hogy faragjunk a hátrányunkból. De imádtam látni, hogy az alulteljesítő csomaggal mennyire küzdött a csapat, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a rendelkezésünkre álló eszközökkel. Ez a szellemiség fog visszavinni minket az élre.”

A Forma-1 mezőnye három év után tér vissza újra Kanadába, a Mercedesnél pedig abban bíznak, ismét előrébb tudnak majd lépni.

„Mivel 2019 óta nem jártunk már Montrealban, izgatottan térünk vissza. Ez egy csodálatos város, a kanadai rajongók pedig rendkívüli szenvedéllyel adóznak a Forma-1 iránt. A pálya egyedülálló kihívást jelent, sikánjait hosszú egyenesek kötik össze. Várjuk már, hogy lássuk, mit tartogat számunkra a hétvége, és remélhetőleg újabb előrelépést tudunk megtenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!